Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Germanos de catre Cosmote

Vineri, 01 Septembrie 2006, ora 14:03
1141 citiri

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre Cosmote Mobile Telecommunications SA - Grecia (Cosmote Grecia) prin dobandirea controlului indirect asupra SC Germanos Telecom Romania SA (Germanos Romania), ca urmare a obtinerii controlului asupra Germanos Industrial and Commercial Anonymous Company of Electronic and Telecommunication Materials SA - Grecia (Germanos Grecia). Consiliul Concurentei a analizat compatibilitatea operatiunii de concentrare economica notificate cu un mediu concurental normal si a constatat ca aceasta nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante.

Cosmote Grecia face parte din grupul OTE, care este prezent in Romania prin societatile comerciale Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA (Cosmote Romania) si Romtelecom SA.

Societatea comerciala Germanos Grecia este prezenta in Romania prin Germanos Romania si filiala sa SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL (Sunlight).

Germanos Romania si Sunlight activeaza atat in domeniul comertului cu amanuntul (de telefoane si accesorii, produse si servicii de telefonie mobila pre si post-platite, cartele pre-platite pentru telefonie internationala si Internet, baterii, produse de tehnologie digitala), cat si in domeniul comertului cu ridicata (de baterii, produse si servicii de telefonie pre-platite, telefoane mobile si accesorii).

Agentia Amos News