Afacerile de internet si telefonie mobila ridica profitul OTE

Joi, 30 August 2007, ora 13:35
1089 citiri

OTE, cel mai mare grup elen de telecomunicatii, a inregistrat un profit in crestere cu 22% pana la 136,6 milioane euro in al doilea trimestru din acest an fata de perioada similara din 2006, datorita veniturilor mai mari obtinute de unitatile de telefonie mobila si de internet, a informat, joi, Reuters.

OTE beneficiaza de preluarea lantului de retail Germanos de catre subsidiara sa de telefonie mobila Cosmote si de pe urma concedierilor, care au redus cheltuielile companiei grecesti. "Operatiunile de telefonie mobila continua sa acumuleze cote de piata in toate tarile si sa aduca profituri solide", a declarat directorul general al OTE, Panagis Vourloumis, in raportul companiei.

OTE a inregistrat un profit net de 136,6 milioane euro (186,6 milioane dolari). Analistii chestionati de Reuters au estimat, pentru OTE, un profit net cuprins intre 129 si 174 milioane euro in intervalul aprilie-iunie. "La profitul OTE au contribuit rezultatele excelente ale Cosmote si evolutia foarte buna a filialei Romtelecom", a spus analistul de la HSBC Pantelakis, Vangelis Karanikas. Acesta a adaugat ca planul de reducere a costurilor a dat, de asemenea, roade si ca avantajele taierii cheltuielilor se pot vedea in fiecare trimestru.

Vanzarile grupului au urcat cu 8,3%, pana la 1,551 miliarde euro, mai ales datorita achizitiei retailerului Germanos de catre Cosmote, in cursul anului trecut. Progresele filialei romanesti Romtelecom a OTE si ale afacerii de internet ADSL au contracarat cu succes evolutia mai slaba a afacerii de telefonie fixa.

La sfarsitul lunii iunie, OTE numara aproximativ 675.000 de clienti ai ADSL, in crestere de la 593.000 la sfarsitul lunii martie, o cota uriasa raportat la piata greceasca de 787.000 de clienti, a mai anuntat compania. Grupul estimeaza ca piata greceasca de internet, care se dezvolta cu rapiditate, va ajunge la aproximativ 1,05 milioane clienti la sfarsitul lui 2007. Dintre acestia, OTE urmareste sa atraga aproximativ 800.000.

OTE a mai precizat ca profitul operational al grupului a urcat cu 6,4% in al doilea trimestru al anului fata de acelasi interval din 2006, pana la 252,8 milioane euro, in conditiile in care cheltuielile operationale au scazut cu 6% in aceeasi perioada.

Profitul net al grupului de telecomunicatii a urcat cu 25,1% in prima jumatate a lui 2007, pana la 277,5 milioane euro, in conditiile in care vanzarile au crescut cu 8,6%, pana la 3,06 miliarde euro. Actiunile OTE s-au apreciat cu aproximativ 4,6% de la inceputul anului, crestere sub cea a indicelui bursier General de la Atena, care a urcat cu 8%.

Grupul OTE detine 54,01% din actiunile Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, in timp ce statul roman controleaza restul.

Profitul net al operatorului romanesc de telefonie a crescut cu 45% in primul semestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, depasind 21 milioane euro, in timp ce veniturile au ramas constante, in jurul a 440 milioane euro.

Veniturile Romtelecom au scazut usor, cu 0,1%, de la 440 milioane euro in prima jumatate a anului trecut, la 439,4 milioane euro in perioada similara a anului curent. Pe de alta parte, profitul operational a scazut cu 20,6%, de la peste 32 milioane euro, la 25,8 milioane euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...