Videanu: Multe agentii sunt inutile si ineficiente

Luni, 03 August 2009, ora 16:18
1435 citiri
Videanu: Multe agentii sunt inutile si ineficiente

Ministerul Economiei intentioneaza sa comaseze activitatea a 14 insitute de cercetare in doua structuri, cu responsabilitati in sectoarele industriei si energiei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Adriean Videanu.

"Premierul Emil Boc a solicitat o mai atenta cheltuire a banului public, si aceasta este responsabilitatea fiecarui ministru in zona sa de activitate.

Multe agentii sunt inutile si ineficiente. Ministerul Economiei are doar trei agentii, Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive, Agentia Romana pentru Conservarea Energiei si Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, dar vrem sa reorganizam 14 institute de cercetare in doua, in sectoarele industrie si energie", a afirmat Videanu.

Surse ministeriale au declarat pentru Mediafax in urma cu o saptamana ca printre propunerile de reducere a numarului de agentii guvernamentale se numara si comasarea institutelelor de cercetare din subordinea Ministerului Economiei in doua structuri cu atributii in domeniul energiei si, respectiv, al industriei.

 

 

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Premierul Emil Boc a discutat la finalul saptamanii cu reprezentantii ministerelor pe tema restructurarii agentiilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca este nevoie urgenta de trimiterea in somaj a unui "mare numar" de functionari din aparatul de stat, care sunt "inutili".

Basescu a mentionat, in acest context, un procent de 20% si a precizat ca Guvernul trebuie sa se grabeasca in acest sens, iar aparatul de stat este "mult supradimensionat", foarte multi angajati fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#minister, #economie, #entitati, #institute , #stiri Constantin Rudnitchi