Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa a marit oferta de apartamente scoase la vanzare

Prima Casa a marit oferta de apartamente scoase la vanzare

Numarul de oferte de locuinte scoase la vanzare in Capitala in luna iulie a crescut cu 16% fata de iunie, cea mai mare crestere inregistrandu-se la ofertele de doua si trei camere, ca urmare a programului "Prima Casa", potrivit unui raport al portalului de imobiliare AnunturiParticulari.ro, citat de Newsin.

"Cea mai mare pondere in aceasta crestere a avut-o numarul de oferte de doua si trei camere, care a crescut cu 18,9%, respectiv 18,5%, ca urmare a lansarii programului "Prima Casa". Oferta de garsoniere nou aparute a crescut cu 13% in luna iulie. Pentru apartamentele de patru camere numarul de oferte a crescut cu doar 3,6%", se arata in raportul portalului.

Potrivit datelor AnunturiParticulari.ro, numarul de oferte aparute in luna iulie este similar cu cel din martie 2009, perioada in care preturile erau mai ridicate cu pana la 14%.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Datele prezentate de portalul de imobiliare arata ca, in luna iulie, preturile la locuinte au cunoscut cresteri nesemnificative fata de luna anterioara.

"Cresterea din ultima luna nu poate capata caracter de regula, iar trendul descendent care s-a mentinut inca de anul trecut indica apropierea de echilibru a pietei imobiliare", se arata in raport.

Potrivit raportului, in luna iulie, pretul cerut pentru o garsoniera in Bucuresti a fost in medie cu circa 2,6% mai mare fata de luna iunie, ajungand la circa 46.300 euro. Pentru apartamentele de doua camere s-a solicitat, in medie, circa 70.500 euro, in crestere cu doar 1% fata de luna precedenta.

Cresterea pretului este ceva mai pronuntata pentru apartamentele cu trei si patru camre, care au cunoscut majorari de 3,5%, repectiv 4%.

Astfel, in iulie, pretul cerut pentru un apartament de trei camere era, in medie, de circa 97.600 euro, in timp ce pentru un apartament de patru camere se cerea, in medie, 128.500 euro.

Raportul a fost realizat bazandu-se pe ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1718 ori
Citeste mai multe despreapartamente capitala casa locuinte prima vanzari