Piata termopanelor: scadere de 41%, pe fondul corectiilor din piata imobiliara

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 11:25
1240 citiri
Piata termopanelor: scadere de 41%, pe fondul corectiilor din piata imobiliara

Valoarea totala a pietei de tamplarie termoizolanta va atinge in 2009 aproximativ 500 de milioane de euro, in scadere cu 41,2% fata de cea inregistrata in 2008, a declarat pentru NewsIn directorul general al Gealan Romania, filiala locala a producatorului german de profile PVC Gealan, Aurel Vlaicu.

"Valoarea pietei a scazut semnificativ in primul trimestru al anului, ceea ce a condus la o acutizare a competitiei, fapt ce s-a manifestat relativ uniform pentru majoritatea competitorilor de pe piata. In primul semestru al anului in curs piata de ferestre si usi din PVC a inregistrat o scadere cu aproximativ 50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fapt ce ne-a determinat sa ne concentram pe eficientizarea activitatilor", a declarat Aurel Vlaicu.

De asemenea, reprezentantul Gealan a mai precizat ca este dificil de previzionat ce se va intampla pana la finalul anului curent, deoarece piata de tamplarie termoizolanta este in relatie de interdependenta cu cea a constructiilor imobiliare.

"Franarea acestui sector a fost resimtita si de catre producatorii de tamplarie. Piata de tamplarie termoizolanta a inregistrat in 2008 un regres semnificativ. Ne putem astepta ca piata sa isi revina din 2010, ca urmare a deblocarii creditelor, desi, din analiza crizelor economice anterioare reiese ca piata incepe sa respire abia la un an dupa momentul in care bancile relaxeaza accesul la credite", a spus Vlaicu.

Potrivit reprezentantului companiei, Gealan vizeaza sa isi mentina in acest an cifra de afaceri la acelasi nivel din anul anterior, la valoarea de 71 de milioane de euro.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Planurile noastre pentru acest an vizeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, dar si consolidarea relatiei cu partenerii existenti si, nu in ultimul rand, cu utilizatorii finali", a mai spus Vlaicu.

Totodata, compania a amanat toate investitiile planificate anul trecut, referitoare la construirea unei noi unitati de productie in judetul Giurgiu si la vanzarea terenului de 2,5 hectare pe care se afla in prezent fabrica din Bucuresti.

Gealan Romania, subsidiara producatorului german Gealan Fenster Systeme GmbH, detine o cota de piata de 30%, are in prezent circa 150 de angajati si peste 600 de firme partenere in Romania. Capacitatea de productie a unitatii din Bucuresti este 18.000 tone de profile pe an.

Gealan Romania a obtinut in anul 2008 afaceri de circa 71 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de anul 2007.

Piata de tamplarie termoizolanta a avut, in anul 2008, valoarea de aproximativ 850 milioane de euro, cu 17% mai mica decat in anul precedent, cand s-a ridicat la un miliard de euro.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tamplarie, #termoizolanta, #milioane, #euro, #profile pvc , #stiri Constantin Rudnitchi