Orban: Udrea a cheltuit banii fara baza legala

Vineri, 14 August 2009, ora 09:26
1610 citiri
Orban: Udrea a cheltuit banii fara baza legala

Presedintele Comisiei de ancheta in cazul MT, Ludovic Orban, a declarat joi ca ministerul a cheltuit fara baza legala sumele pentru publicitate si reclama si ca a incalcat Legea achizitiilor publice, nepublicand in termenul legal anunturile de atribuire a contractelor.

"Prima concluzie este insusita de toti membrii Comisiei de ancheta si constata ca in conformitate cu legislatia in vigoare - Legea finantelor publice, Legea bugetului de stat - Ministerul Turismului nu a avut baza legala pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate si reclama, ca urmare a faptului ca nu avea nicio prevedere bugetara la articolul referitor la publicitate si reclama din clasificatia bugetara.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Ca atare, toate cheltuielile de publicitate care au fost efectuate de minister nu au avut baza legala, au fost trecute la <Alte bunuri si servicii>, in acest fel incalcandu-se grav art. 4 din Legea finantelor publice si toate celelalte articole care reglementeaza modul in care pot fi cheltuiti banii publici, realizandu-se practic cheltuieli fara prevederi bugetare", a declarat Orban la finalul sedintei Comisiei.

De asemenea, liberalul a afirmat ca "in mod evident deja exista nereguli in procedurile de achizitie publica si, in mod evident, deja sunt sesizate public aceste nereguli". "Neregula principala care a fost sesizata, - clara, precisa -, a fost aceea ca nu au fost publicate contractele in termenul de 48 de zile prevazut de lege din momentul semnarii contractelor pana la publicarea pe sistemul electronic de achizitii publice", a explicat Orban.

El a mai anuntat ca in cursul saptamanii viitoare va fi invitat la audieri responsabilul IT din minister, directorul Directiei de dezvoltare si reprezentantii unor firme implicate in contractele cu Ministerul Turismului, mai exact Media Investment, DBV Media House, Eventures, Media Pro Pictures si Stage Expert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#orban, #udrea, #publicitate, #anunturi, #contracte , #stiri Constantin Rudnitchi