Ingheata salariul minim la 600 de lei?

Luni, 24 August 2009, ora 09:02
1844 citiri
Ingheata salariul minim la 600 de lei?

Guvernul si sindicatele nu au ajuns inca la un acord in privinta majorarii salariului minim pe economie, care este in prezent de 600 de lei, iar surse din Executiv sustin ca acesta ar putea fi inghetat in anul 2010.

In urma cu o saptamana, ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat ca salariul minim ar putea fi majorat cu 25% de la 1 ianuarie 2010, pana la 750 de lei.

Insa la ultima sedinta de guvern, cand s-a discutat despre aplicarea legii salarizarii unice, s-a pus problema scaderii masei salariale ca procent din PIB de la 9,4%, cat este in 2009, la 6%, pana in 2015, ceea ce ar insemna o inghetare a salariului minim in 2010, relateaza Ziarul Financiar.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Nu se stie inca daca se va mari sau nu salariul minim, insa sindicatele nu vor fi de acord cu o inghetare a acestuia. Este prea devreme sa stim acest lucru. Vom afla la sfarsitul acestui an, cand se vor stabili bugetele pentru 2010", spune Mihaela Neacsu, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Administratia Publica (Publisind) pentru sursa citata.

Pentru companiile private, care lucreaza cu multi muncitori necalificati, cresterea salariului minim ar insemna si o crestere importanta a cheltuielilor cu personalul.

O majorare a salariului minim pe economie ar antrena o crestere in cascada a masei salariale, intrucat unui salariu minim brut de 750 de lei ii corespunde un salariu minim de 1.500 de lei pentru absolventii de studii superioare.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cariera, #guvern, #salariu, #sindicate , #stiri Constantin Rudnitchi