Guvernul ia in calcul scaderea salariilor magistratilor cu 23%

Joi, 13 August 2009, ora 09:11
1984 citiri
Guvernul ia in calcul scaderea salariilor magistratilor cu 23%

Salariile magistratilor ar putea fi reduse cu 23%, iar cele ale profesorilor universitari cu 5,3%, in vreme ce salariile militarilor ar putea creste cu 111%, potrivit ultimei forme a proiectului Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, obtinut de NewsIn.

"Pentru magistrati, personalul de probatiune, personalul auxiliar de specialitate si personalul conex din sistemul judiciar, nivelele salariale sunt reduse, in medie cu 20%, fata de valorile actuale, astfel: magistrati -23%, personal de probatiune +5%, personal auxiliar de specialitate -10% si personal conex +23%", se arata in sectiunea a 4-a din proiectul de Lege privind "impactul financiar asupra bugetului general consolidat, atat pe termen scurt, pentru anul curent, cat si pe termen lung (pe 5 ani)", la capitolul "pentru anul 2010".

"Pentru personalul din invatamantul universitar, pe salarii, rezulta o reducere de 5,3%, care in cea mai mare parte se compenseaza prin sporurile nou introduse", se mai arata in proiectul de act normativ.

In schimb, salariile militarilor ar putea creste cu aproape 111%, cele ale politistilor cu 41%, iar cele ale functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor cu 30%.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Pentru militari, politisti, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, care in prezent au nivele diferite de salarizare, prin sistemul unitar propus, cu acelasi nivel de salarizare pentru functii echivalente, din aplicarea acestui sistem, in conditii comparabile, rezulta pentru militari o crestere medie a salariilor cu 111%, pentru politisti o crestere medie cu 41% si pentru functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor o crestere medie cu 30%", se mai arata in document.

Functionarii publici din administratiile locale ar fi si ei avantajati de adoptarea noii legi, salariile acestora urmand sa creasca in medie cu 47%.

"Pentru functionari publici, cresterea medie in conditii comparabile este de 35%. Aceasta crestere este repartizata astfel: 15% pentru functiile publice de stat (aparatul ministerelor si celorlalte institutii si autoritati publice centrale), 28% pentru functiile publice teritoriale (servicii publice deconcentrate ale ministerelor si altor organe de specialitate din subordinea ministerelor), 47% pentru functiile publice locale", mai arata analiza privind impactul financiar asupra bugetului general consolidat pe urmatorii 5 ani.

Proiectul de lege mai prevede ca pentru personalul din sanatate cresterea medie a salariilor in conditii comparabile este de 24%, pentru personalul din invatamantul preuniversitar cresterea medie a salariilor in conditii comparabile este de circa 25%, iar pentru personalul contractual din administratia publica cresterea medie a salariilor este de circa 40%.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #salarii, #magistratii , #stiri Constantin Rudnitchi