Finantele: Sporurile magistratilor ne costa 48 mil lei

Vineri, 21 August 2009, ora 09:30
1757 citiri
Finantele: Sporurile magistratilor ne costa 48 mil lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat joi ca impactul bugetar lunar pentru plata sporului de 50% pentru solicitare neuropsihica si a celui de 15% de confidentialitate care trebuie platite in 2009 magistratilor, conform deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este de 48 milioane lei, transmite NewsIn.

"Impactul total este de 48 milioane lei pe luna pentru sporul de 50% de solicitare neuropsihica si sporul de 15% de confidentialitate care trebuie acordate pentru anul 2009 institutiilor publice din sectorul de justitie", precizeaza MFP, intr-un comunicat.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Vicepresedintele Inaltei Curti, Lidia Barbulescu, a confirmat pentru NewsIn ca Finantele au platit joi salariile aferente lunii iunie pentru angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incluzand in acestea sporul de 50%, dupa ce a pierdut definitiv si irevocabil procesul intentat de instanta suprema.

Banii pot fi ridicati de angajatii instantei care au refuzat, timp de doua luni, sa-si ridice salariile care nu mai cuprindeau sporul de 50%, potrivit unei adrese a Ministerului Finantelor Publice.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, miercuri, 19 august, ca nefondate recursurile declarate de Ministerul Finantelor Publice impotriva solutiilor Curtii de Apel Bucuresti care a dat castig de cauza instantei supreme, in trei procese privind sporurile de 50% pentru magistrati.

Daca nu ar fi platit banii catre Inalta Curte, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ar fi riscat sa fie sanctionat cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda intre 25 milioane lei si 100 milioane lei, pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

De asemenea, pentru ca nu a platit la timp salariile integrale catre magistratii instantei supreme, Pogea va fi nevoit sa plateasca statului 4.800 lei reprezentand contravaloarea amenzii dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in urma cu o luna.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sporuri, #magistrati, #finante, #plata, #sporuri, #confidentialitate , #stiri Constantin Rudnitchi