Constantin Nita: "Iesim din criza abia spre sfarsitul anului viitor"

Miercuri, 19 August 2009, ora 11:50
1500 citiri
Constantin Nita: "Iesim din criza abia spre sfarsitul anului viitor"

El il contrazice pe premierul Emil Boc, care, intr-o declaratie facuta acum cateva zile, redresa economia Romaniei in acest an.

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita a declarat astazi ca prognozeaza ca iesirea Romaniei din criza se va produce doar in a doua jumatate a anului viitor. "In 2009 vom inregistra o scadere economica de circa 8%. Cred ca va continua caderea si in prima jumatate a lui 2010, urmand ca abia in al doilea semestru sa reinceapa cresterea, cu 0,2%-0,5%", a declarat ministrul Constantin Nita.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar asta este opinia mea si asta este inscris in memorandumul incheiat cu FMI", a mai spus Constantin Nita.

El a mai precizat ca este ingrijorator faptul ca aproximativ 100.000 de IMM-uri si-au suspendat activitatea, pe cale de consecinta nemaicontribuind cu nimic la bugetele de stat. In ceea ce priveste cauzele acestui adevarat dezastru, ministrul a mai lansat o "sageata" catre partenerii de coalitie, enumerand printre posibilele cauze si impunerea "acestui impozit minim".


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #economica, #impozit, #nita, #redresare, #scadere , #stiri Constantin Rudnitchi