CE propune noi masuri pentru combaterea fraudelor cu TVA

Marti, 18 August 2009, ora 15:34
1447 citiri
CE propune noi masuri pentru combaterea fraudelor cu TVA

Comisia Europeana a adoptat, marti, o propunere de revizuire a reglementarii privind cooperarea administrativa in domeniul taxei pe valoarea adaugata (TVA), extinderea strategiei legale pentru schimbul de informatii si cooperarea intre autoritatile fiscale din Uniunea Europeana, transmite NewsIn.

Unul dintre elementele cheie al propunerii se refera la crearea unei baze legale pentru constituirea Eurofisc, o structura operationationala comuna, care sa permita statelor membre sa ia masuri rapide de combatere a fraudelor cu TVA in strainatate. CE a adoptat, totodata, un raport despre functionarea cooperarii administrative.

 

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------


"In actuala situatie economica este mai important decat oricand sa luptam eficient impotriva fraudei fiscale, de aceea o cooperare administrativa intre autoritatile din domeniu este prioritara. Obiectivul meu este sa ma asigur ca autoritatile fiscale dispun de mijloace tehnice si legale pentru a actiona impotriva fraudei cu TVA in UE, precum si sa ma asigur ca fiecare administratie este pregatita sa apere incasarile din taxe ale altor state membre, ca si cum ar fi ale sale", a declarat comisarul european pentru fiscalitate si uniune vamala, Laszlo Kovacs.

In afara de crearea Eurofisc, alte masuri vizeaza o responsabilitate comuna pentru protectia incasarilor din TVA, acces direct la bazele de date, o calitate sporita a datelor continute de bazele nationale, informarea contribuabililor despre taxele pe care le au de achitat si alcatuirea de rapoarte despre functionarea cooperarii administrative.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisia, #europeana, #tva, #fraude, #uniunea, #europeana, #autoritati, #fiscale , #stiri Constantin Rudnitchi