140.000 euro - parcarea masinilor returnate firmelor de leasing

Marti, 04 August 2009, ora 10:18
1973 citiri
140.000 euro - parcarea masinilor returnate firmelor de leasing

Marile companii sunt obligate sa inchirieze terenuri imense la marginea Capitalei pentru a avea unde sa parcheze miile de masini aduse inapoi de clienti. Firmele de leasing sunt nevoite sa achite lunar peste 140.000 de euro numai pentru parcarea masinilor returnate de proprietarii care nu isi mai pot plati ratele.

"Cele mai multe dintre firme au gasit locuri de parcare la marginea Capitalei, pentru care platesc, in medie, preturi cuprinse intre 0,5 si 3 euro pe mp pe luna", ne-a declarat Daniel Ivan, fost vicepresedinte al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).

In prezent, numarul autovehiculelor returnate companiilor de leasing a depasit, la nivelul pietei de profil, 10.000 de unitati.

Considerand ca doar jumatate sunt tinute in parcari improvizate (unele firme au parcari proprii sau trimit o parte dintre masini in parcarile dealerilor auto) cu un cost mediu de 2 euro/mp pe luna, reiese ca factura tuturor companiilor ajunge per total la circa 140.000 euro lunar.

 

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

La costurile cu parcarea se adauga si alte costuri, cu intretinerea sau promovarea, ridicand factura lunara totala a companiilor la peste o suta de mii de euro.

Unele dintre societatile de leasing au ales sa inchirieze spatii in cadrul targurilor auto, dar si in parcarile unor malluri sau la subsolul unor hoteluri din Bucuresti.

"Firmele care au relatii bune cu dealerii auto au optat pentru a-si duce masinile in parcurile acestora, pe principiul - cine stie cel mai bine sa vanda o masina, decat un dealer auto-", a mai aratat Ivan.

Acesta mai spune ca in prezent numarul masinilor returnate este tot mai mare, fiind cazuri in care familii care aveau doua masini au ajuns sa le duca la firma de leasing pe amandoua.

"Atunci cand spectrul somajului sta deasupra capului, se iau si asemenea decizii", mai comenteaza Ivan. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#firme, #leasing, #proprietari, #rate , #stiri Constantin Rudnitchi