Nike, anchetată de Consiliul Concurenței pentru că ar fi dictat politicile comerciale ale distribuitorilor din România

Marti, 10 Decembrie 2024, ora 15:44
295 citiri
Nike, anchetată de Consiliul Concurenței pentru că ar fi dictat politicile comerciale ale distribuitorilor din România
Anchetă practici neconcurențiale Nike în România FOTO Facebook /Sneaker District

Nike ar fi intervenit în politicile comerciale a două firme de distribuție a articolelor sport în România. Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă, în urma unor inspecții inopinate la sediile celor două firme românești, dar și la sediul Nike din Olanda, a transmis instituția marți, 10 decembrie.

Inspecțiile din România au vizat sediul companiilor Sport Time Trade SRL şi Sport Vision Trading SRL, în timp ce autoritățile din Olanda au făcut verificări la sediul Nike de acolo, la cererea Consiliului Concurenței.

Reprezentanța europeană a Nike ar fi impus distribuitorilor o limitare a clienților către care produsele puteau fi comercializate mai departe.

”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării de articole sportive. În cadrul investigaţiei, au fost realizate inspecţii inopinate, în România şi Olanda, la sediile companiilor Nike European Operations Netherlands BV (furnizor al produselor Nike), Sport Time Trade SRL şi Sport Vision Trading SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Autoritatea de concurenţă are indicii că furnizorul produselor marca Nike s-ar fi înţeles cu Sport Time Trade SRL, distribuitorul acestor produse, intervenind în politica sa comercială şi limitând clienţii către care acesta putea comercializa articolele sportive.

În aceste condiţii, fiecare distribuitor trebuie să îşi decidă singur strategia comercială, furnizorul neavând dreptul, în mod legal, să îi impună clienţii.

Inspecţia de la sediul Nike European Operations Netherlands BV a fost realizată cu sprijinul autorităţii din Olanda, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale de concurenţă din Olanda.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

...citeste mai departe despre "Nike, anchetată de Consiliul Concurenței pentru că ar fi dictat politicile comerciale ale distribuitorilor din România" pe Ziare.com

Cum funcționează semiremorcile basculabile – ghid de utilizare și întreținere
Cum funcționează semiremorcile basculabile – ghid de utilizare și întreținere
Semiremorcile basculabile reprezintă echipamente esențiale în industriile de construcții, agricultură și transport. Acestea sunt proiectate pentru a facilita transportul și descărcarea...
De la București la Chișinău, pe autostradă. Când va fi posibilă "minunea": "Lucrările vor demara la începutul lunii februarie"
De la București la Chișinău, pe autostradă. Când va fi posibilă "minunea": "Lucrările vor demara la începutul lunii februarie"
Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, promite că, în anul 2030, șoferii vor putea circula "de la București la Chișinău pe autostradă". Secretarul de stat a...
#Consiliul Concurentei, #nike, #practici anticoncurentiale, #Olanda , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

0.0010

1 USD = 4.8284 RON

-0.0063
  1. Cum își fac unii români poliţe RCA mai ieftine. Plătesc şi cu 1.500 de lei mai puțin
  2. Economist, fost director de bancă, despre creditele românilor: "Nu este o idee bună să rambursezi mai repede"
  3. Tragedia din spatele site-urile chinezești cu haine ieftine. La ce condiții inumane sunt supuși muncitorii din „Satul Shein”
  4. Cum a reușit o tânără care lucra într-o multinațională să-și transforme pasiunea în afacere de succes: „Cât timp eram angajată, le duceam colegilor mei prăjituri"
  5. Facturi de coșmar după majorarea prețului la gaze. Pentru un apartament cu 3 camere vom plăti 1.000 de lei, iar pentru o casă peste 2.000 de lei
  6. Planul ministrului de Finanțe pentru a reduce foarte mult tranzacțiile cash. „S-a gătat democrația, plățile vor fi limitate până la eliminare”
  7. Ce tăieri salariale vor fi în 2025. Panică în industria IT
  8. Cum a eșuat proiectul unui parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, din fonduri europene. Se vinde la mai puțin din jumătate din preț
  9. SUA, mutare-șoc care-l lovește în plin pe Putin: Sugrumă cel mai important domeniu din Rusia
  10. SUA strâng lațul în jurul lui Putin: America lovește două mari puteri prietene cu Rusia