Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”

Joi, 28 Martie 2024, ora 17:50
0 citiri
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Muncitor FOTO Unsplash

Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului Tulcea, Timur Memet.

Anunțul despre concedieri a fost făcut în timpul şedinţei Comisiei de dialog social desfăşurată la Prefectura judeţului, conform Agerpres. Combinatul este parte din a grupului Vimetco deţinut de miliardarul rus Vitali Matsitski.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cristian Denuşi, a afirmat la rândul său că acesta este cel de-al patrulea val de disponibilizări anunţat de conducerea unităţii economice începând din luna august a anului 2022 şi că serviciile de preconcediere vor începe pe data de 9 aprilie.

"Urmează ca pe data de 9 aprilie să ne prezentăm la sediul Alum. Pentru cele 83 de persoane vom vedea la final câte vor veni la noi, dacă nu vor găsi un loc de muncă în altă parte. Noi vom începe măsurile de preconcediere, vom merge la ei, vom discuta, le vom oferi locuri de muncă vacante, pentru a nu pierde timpul. Practic, în cazul în care nu-şi găsesc un loc de muncă imediat, vor veni în evidenţa noastră şi vom încerca să-i recalificăm", a menţionat directorul AJOFM, Cristian Denuşi.

El a adăugat că a vorbit deja cu reprezentanţii şantierului naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din judeţ, care s-a arătat interesat de a prelua forţa de muncă disponibilizată de la Alum SA.

"Ei acceptă forţă de muncă pe toate domeniile şi este posibil să vină cu noi. Ei au angajat tot ce a venit de la Alum SA", a conchis directorul AJOFM, Cristian Denuşi.

Combinatul din Tulcea număra la începutul anului 2022 circa 780 de angajaţi, disponibilizările făcute în prima parte a acelui an fiind provocate de preţurile crescute ale energiei electrice şi gazelor.

Înfiinţat în anul 1973, combinatul de alumină din Tulcea asigura materia primă necesară combinatului din Slatina şi a fost unul dintre principalii angajatori privaţi din municipiu.

...citeste mai departe despre "Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri, #Combinat, #tulcea, #AJOFM, #alro slatina , #Stiri Locuri de munca