Reorganizare la CE Oltenia: 800 de angajati TESA vor trece la productie

Joi, 20 Februarie 2014, ora 09:33
2089 citiri
Reorganizare la CE Oltenia: 800 de angajati TESA vor trece la productie

Complexul Energetic Oltenia va centraliza serviciile de tip economic, juridic, resurse umane, comercial intr-un centru din Targu Jiu,iar peste 800 de angajati din randul personalului TESA vor fi redirectionati spre activitatea de productie, printr-un program de reorganizare a personalului indirect productiv.

Centralizarea serviciilor mentionate presupune disparitia, de asemenea, a unui numar destul de mare de posturi de conducere, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al CE Oltenia, citat de Mediafax.

"Dispar un numar de 22 de directori, 13 ingineri sefi, 44 de sefi de servicii si birouri, ca si functii de conducere. Economiile la fondul de salarii rezultate in urma noii organigrame se vor constitui in mariri de salarii ale muncitorilor si personalului direct productiv, incepand cu luna aprilie 2014", precizeaza CE Oltenia in comunicatul de presa.

Conducerea unitatii precizeaza ca administratia nu doreste concedieri sau disponibilizari, ci doar o mai justa distribuire a resurselor si a salariilor din zonele direct productive.

Precizarea respectiva vine in contextul in care, de joia trecuta, zilnic, 200 de sindicalisti din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie au protestat in centrul municipiului Targu Jiu, pichetand sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sindicatele au autorizatie de pichetare pana joi, acestea acuzand administratia ca nu respecta prevederile Contractului Colectiv de Munca si ca nu a negociat cu ele masurile de reorganizare.

Complexul Energetic Oltenia reuneste minele de lignit din Oltenia si termocentralele de la Turceni, Rovinari si Craiova. Unitatea are circa 19.000 de angajati si anul acesta ar urma sa listeze la bursa un pachet de 15% din pachetul de actiuni in vederea atragerii de fonduri.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#enrgetic oltenia, #reorganizare personal, #personal productie , #stiri CE Oltenia