Nita: Hidroelectrica si Electrica vor fi listate la bursa in iunie, iar Complexul Energetic Oltenia in octombrie

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 14:52
1304 citiri
Nita: Hidroelectrica si Electrica vor fi listate la bursa in iunie, iar Complexul Energetic Oltenia in octombrie
Sursa foto: adevarul.ro

Departamentul pentru Energie este in grafic in ceea ce priveste angajamentele luate in fata Fondului Monetar International, iar in acest an vor fi listate la bursa Hidroelectrica, Electrica si Complexul Energetic Oltenia, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, prezent la o conferinta de profil.

"Suntem in grafic cu tot ceea ce ne-am angajat. In iunie vom lista Hidroelectrica si Electrica, iar Complexul Energetic Oltenia va fi listat in octombrie. Cu siguranta veti avea profit daca veti investi in aceste companii", a spus Nita.

El a afirmat ca anul trecut a fost unul de succes pentru strategia de listari, dupa cele trei listari reusite ale Romgaz, Nuclearelectrica si unui pachet suplimentar de actiuni Transgaz.

Intrebat daca momentul listarilor este cel mai bun, in conditiile in care pietele financiare externe nu si-au revenit din criza, Nita a raspuns: "Da, companiile romanesti trebuie sa-si deschida capitalul si pentru micii investitori, si pentru marii investitori. Banii vor fi folositi in retehnologizari. Toti banii rezultati din vanzarile pe bursa raman in companii".

Nita a sustinut ca, in acest fel, companiile vor castiga increderea pietelor si vor primi mai usor credite de la banci.

"Avem datoria, ca romani, ca aceste companii sa devina cele mai importante din regiune", a mai spus ministrul.

La randul sau, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a precizat, la acelasi eveniment, ca a solicitat listarea companiei pe care o conduce in octombrie, pentru a nu fi cotata pe piata de capital in acelasi timp cu celelalte doua.

"Nu trebuie sa ne canibalizam cu listarile, pentru ca vorbim de bani de pe aceeasi piata. Din acest motiv, noi ne vom lista in toamna, mai tarziu decat ceilalti", a precizat seful CE Oltenia.

Toamna trecuta, Guvernul a listat la bursa, in septembrie, un pachet de 10% din Nuclearelectrica, aceasta companie devenind primul producator de energie de stat din Romania cotat pe piata de capital.

In noiembrie, un pachet de 10% din producatorul de gaze Romgaz a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti si, alternativ, pe piata de capital de la Londra.

#ministrul Constantin Nita, #listare hidroelectrica, #listare Complexul Energetic Oltenia , #stiri CE Oltenia