Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariile unor angajati ai CE Oltenia au fost modificate ilegal - raport ITM

Salariile unor angajati ai CE Oltenia au fost modificate ilegal - raport ITM


Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj, George Romanescu, a anuntat miercuri ca a dispus patru masuri in urma controlului efectuat in cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), raportul aratand ca salariile personalului TESA au fost modificate nerespectand legea.

Conform sursei citate, a fost dispus un termen de o luna pentru returnarea banilor taiati la personalul TESA, George Romanescu mentionand ca societatea nu a respectat articolul 41, alineatele 1 si 3 din Codul Muncii, care interzic modificarea unilaterala a contractelor individuale de munca.

Decizia vine dupa ce adminstratia CEO a dat, in luna mai, o hotarare ce se aplica din aprilie si care vizeaza modificarea salariilor personalului TESA, fiind aplicata o grila de uniformizare a salariilor.

Doar angajatii care nu au semnat actele aditionale isi vor primi inapoi banii.

"In urma controlului efectuat la CEO au fost dispuse, de catre inspectorat, patru masuri. Prima masura vizeaza respectarea prevederilor legale potrivit carora
contractul individual de munca se poate modifica doar cu acordul partilor.

Angajatorul va trebui sa plateasca toate acele salarii care au fost modificate unilateral, termenul de acordare a platilor se va face pana pe 6 iulie 2013. In domeniul securitatii si sanatatii in munca, avem de asemenea doua masuri. Alimentatia de protectie se va acorda in mod obligatoriu si gratuit de catre angajator persoanelor care lucreaza in conditii de munca ce impun acest lucru, modul de acordare se va stabili in comisia paritara pana pe data de 21 iunie.

De asemenea, se va asigura acordarea echipamentului individual de protectie in conformitate cu prevederile normative de acordare a acestui echipament conform Contractului Colectiv de Munca", a declarat George Romanescu pentru Agerpres.

Inspectorul sef al ITM a mai spus ca a mers personal, miercuri, sa ii prezinte managerul CEO raportul intocmit, mentionand ca acesta a semnat actele si a promis ca va respecta toate masurile, avand obligatia sa transmita ITM Gorj modul in care au fost aplicate masurile dispuse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1493 ori