Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Warren Buffett e in cautarea unei achizitii "mari"

Warren Buffett e in cautarea unei achizitii "mari"


Miliardarul Warren Buffett a declarat pentru CNBS, dupa anuntul de preluare a producatorului de ketchup Heinz, ca este in continuare in cautarea unei achizitii mari si are bani sa plateasca, astfel ca "cine vede vreun alt elefant" sa il anunte.

"Sunt pregatit pentru un alt elefant. Va rog, daca vedeti vreunul, dati-mi un telefon", a glumit Buffett intr-o discutie telefonica cu moderatoarea emisiunii Squawk Box de la CNBC.

El s-a referit la o scrisoare adresata in 2011 actionarilor Berkshire Hathaway, in care a vorbit despre necesitatea unor achizitii majore pentru mentinerea cresterii afacerilor companiei din afara asigurarilor.

"Suntem pregatiti. Arma pentru elefanti a fost reincarcata, iar degetul de pe tragaci ma mananca", a scris atunci Buffett.

Berkshire contribuie la preluarea Heinz, la care s-a asociat cu 3G Capital, cu 12-13 miliarde de dolari, dintr-o valoarea totala a tranzactiei de 28 de miliarde de dolari, astfel ca are suficient capital pentru o alta achizitie mare, daca Buffett va gasi una.

Miliardarul a aratat ca la sfarsitul lui 2012 Berkshire avea fonduri de 47 de miliarde de dolari. Buffett prefera sa aiba permanent la dispozitie 20 de miliarde de dolari, astfel ca "excesul" de capital era de circa 27 miliarde de dolari.

"Desigur, fondurile cresc de la o luna la alta, astfel ca arma este permanent reincarcata", a spus Buffett.

Berkshire foloseste fluxul de capital generat de operatiunile de asigurari pentru a face investitii si achizitii.

Buffett a precizat ca 3G va fi responsabila cu conducerea Heinz.

"Este copilul lor, din punct de vedere operational. Imi convine. Este un parteneriat grozav pentru noi. Orice parteneriat in care nu trebuie sa muncim este genul meu", a precizat miliardarul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1351 ori