Vrei sa-ti deschizi o firma? Nu o poti inregistra intre 30 ianuarie-3 februarie

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 20:53
1573 citiri
Vrei sa-ti deschizi o firma? Nu o poti inregistra intre 30 ianuarie-3 februarie

Firmele nu vor putea depune cereri de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) in perioada 30 ianuarie-3 februarie, iar solutionarea dosarelor depuse in intre 20 si 25 ianuarie va fi amanata cu cel mult doua zile, deoarece institutia implementeaza un nou sistem informatic.

"Incepand cu data de 6 februarie, activitatea de inregistrare in registrul comertului se va desfasura pe noul sistem informatic integrat finantat din fonduri structurale", se arata intr-un comunicat al ONRC.

In acest sens, in perioada 20-25 ianuarie, activitatea de primire si inregistrare a cererilor de inregistrare in registrul comertului se desfasoara normal, insa solutionarea cererilor depuse in acest interval, dar si pentru cererile depuse anterior datei de 20 ianuarie si care au un prim termen de solutionare dupa aceasta data, se acorda un singur termen de amanare, de cel mult doua zile.

Data de 26 ianuarie este ultima zi de solutionare a cererilor de inregistrare amanate depuse la oficiul registrului comertului pana pe 25 ianuarie. Prin exceptie, 26 ianuarie este si ultima zi de solutionare a cererilor de inregistrare primite intre 20 si 25 ianuarie, pentru care se pot stabili si alte termene de solutionare sau eliberare.

In acelasi timp, in perioada 26 ianuarie si 3 februarie, se suspenda activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghiseu si prin SFEI ( Sistem Formulare Electronice Inteligente ), a cererilor de inregistrare in registrul comertului (inmatriculari, mentiuni, radieri, depuneri si/sau mentionari acte, etc.), mai putin verificare disponibilitate si/sau rezervare denumire firma, emblema, verificare unicitate sediu social, asociat unic care se suspenda in perioada 30 ianuarie-3 februarie.

In aceasta perioada nu se solutioneaza nicio cerere de inregistrare in registrul comertului

Cererile de inregistrare in registrul comertului se vor primi in regim de corespondenta (ex. : prin posta), in registratura generala, urmand sa fie inregistrate in registrul comertului incepand cu data 6 februarie, pe noul sistem informatic, esalonat, functie de data primirii in registratura generala, dar nu mai tarziu de data de 10 februarie.

Toate cererile de inregistrare in registrul comertului primite prin corespondenta in perioada 26 ianurie - 3 februarie vor fi prelucrate dupa 6 februarie, pe noul sistem informatic.

Solicitantii vor fi instiintati cu privire la modalitatea de achitare a taxelor si tarifelor aferente, de rezolvare a observatiile formulate, daca este cazul, si asupra numerelor de inregistrare, a termenelor desolutionare si eliberare acordate, pe email, fax, prin corespondenta.

Serviciul RECOM online va fi suspendat intre 3 si 7 februarie

In ceea ce priveste serviciul RECOM on-line, acesta va fi suspendat in intervalul 3 - 7 februarie, urmand sa functioneze numai partea de informatii gratuite, in masura in care acest fapt este posibil.

In aceeasi perioada se suspenda si crearea de noi conturi RECOM pentru contractele in derulare, dar si incheierea de noi contracte RECOM.

In perioada 20 ianuarie-3 februarie, activitatea de furnizare informatii din registrul comertului (informatii punctuale, informatii statistice, certificate constatatoare ) si de eliberare copii certificate se va derula normal.

Incepand cu data de 6 februarie, activitatea de primire a cererilor de inregistrare la oficiului registrului comertului se va desfasura normal, in timp ce serviciul RECOM on-line si portalul de servicii al Oficiului National al Registrului vor fi functionale din 7 februarie.

România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
#inregistrare firme romanesti, #registrul comertului, #RECOM online , #Stiri Companii