Vrei sa nu ramai fara talon? Verifica-ti asigurarea RCA!

Sambata, 25 Martie 2006, ora 00:26
2865 citiri

Daca nu vreti sa ramaneti fara talonul masinii sau chiar sa riscati radierea din circulatie, ca urmare a unor posibile erori aparute atunci cand ati platit polita RCA, trebuie sa va verificati asigurarea in baza de date a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Comisia de Supravegere a Asigurarilor (CSA) face apel la proprietarii de autovehicule, posesori de polite de asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA), sa verifice existenta in baza de date CEDAM a informatiilor privind politele RCA curente.

Baza de date CEDAM poate fi accesata prin Internet la adresa http://cedam.csa-isc.ro, pentru verificare fiind necesara introducerea numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie, precum si a unei date la care se verifica existenta politei RCA.

In situatia in care acestia nu se regasesc in baza de date sau informatiile rezultate in urma interogarii nu corespund situatiei reale, asiguratii sunt rugati sa se adreseze societatii de asigurare care a emis polita sau intermediarilor A- agent sau broker de asigurare A- prin care au incheiat asigurarea obligatorie de raspundere civila auto si sa solicite introducerea informatiilor sau corectia acestora, dupa caz.

Persoanele care nu dispun de acces la Internet au posibilitatea de a verifica daca figureaza in baza de date CEDAM ca fiind asigurati adresandu-se societatii de asigurare care a emis polita RCA sau Serviciului Informare si Relatii Publice din cadrul Comisiei de Supravegere a Asigurarilor la telefon: 021.316.78.80, 021.316.78.81 -interior 221 sau, direct, la 021.316.78.62.

Cei care nu figureaza in baza de date cu asigurarea platita si ITP facuta risca sa li se suspende talonul sau chiar sa le fie radiata din circulatie masina.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...