Volkswagen si-a revenit incredibil dupa scandal: Cifra de afaceri record si profit de 5 miliarde

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 14:53
1734 citiri
Volkswagen si-a revenit incredibil dupa scandal: Cifra de afaceri record si profit de 5 miliarde
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorul auto german Volkswagen a revenit pe profit in 2016, dupa pierderile din anul precedent, obtinand un castig net de 5,1 miliarde euro, sustinut mai ales de vanzarile-record ale marcilor scumpe Audi si Porsche. Grupul a anuntat si plafonarea castigurilor managerilor.

In 2015, Volkswagen a inregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel, transmite Reuters.

Insa Volkswagen a revenit puternic anul trecut, inregistrand un nivel-record al cifrei de afaceri, de 217,3 miliarde de euro.

Grupul german a propus acordarea, din profitul obtinut in 2016, a unui dividend de 2 euro pe actiune obisnuita si de 2,06 euro pentru o actiune preferentiala.

Anul trecut, grupul a acordat dividende mult mai modeste, de 0,11 euro pentru actiune obisnuita.

Pentru 2017, grupul german estimeaza un profit similar cu cel de anul trecut.

Grupul a mai anuntat si plafonarea castigurilor directorilor. Astfel, salariile maxime ale managerilor de top sunt reduse cu pana la 40%, iar castigul directorului general nu mai poate depasi 10 milioane euro pe an.

Salariile celorlalti membri ai directoratului sunt limitate de acum la 5,5 milioane euro pe an.

Volkswagen a devenit in 2016 cel mai mare producator auto din lume in functie de vanzari, punand capat dominatiei japonezilor de la Toyota din ultimii patru ani.

Grupul Volkswagen a vandut un numar record de 10,3 milioane de vehicule in intreaga lume, in pofida scandalului emisiilor automobilelor diesel, care i-a afectat reputatia. ...citeste mai departe despre "Volkswagen si-a revenit incredibil dupa scandal: Cifra de afaceri record si profit de 5 miliarde" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Volkswagen profit 2016, #Volkswagen cifra afaceri record , #Stiri Companii