Volkswagen il va da afara pe presedintele Muller, "o abordare total diletanta, ciudata, care sare in ochi"

Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 17:14
1376 citiri
Volkswagen il va da afara pe presedintele Muller, "o abordare total diletanta, ciudata, care sare in ochi"
Foto: Arhiva Pixabay

In urma scandalului Diesel, VW vizeaza un nou inceput si la nivelul personalului de conducere.

Potrivit unor ample relatari din presa germana, sefia concernului Volkswagen urmeaza sa fie preluata de Herbert Diess, care conduce in prezent destinele marcii VW (din grupul auto de la Wolfsburg fac parte nu mai putin de 12 marci).

VW a anuntat oficial deocamdata doar ca are in vedere "o continuare a dezvoltarii structurii de conducere". "Ar putea fi vorba si de o schimbare a presedintelui concernului."

Ce pasi concreti sunt prevazuti si care va fi soarta actulului sef Matthias Muller se va vedea pana la sedinta consiliului de supraveghere de vineri. Potrivit unor relatari din presa financiara, Muller "si-ar fi declarat disponibilitatea in principiu de a contribui la planificatele schimbari".

Ferdinand Dudenhoffer, expert in bransa auto, crede ca masura vizata de consiliul de supraveghere al VW este una neprofesionista. "Este o abordare total diletanta, ciudata, care sare in ochi", a declarat el pentru DW.

"Nicio firma nu anunta ca planifica o schimbare la varf, ci face acest anunt doar dupa ce schimbarea a avut loc."

Nesiguranta in cadrul concernului ar fi exacerbata de un astfel de anunt adresat actionarilor, angajatilor si opiniei publice, cum ca este avuta in vedere o schimbare a presedintelui concernului si potential si a altor persoane din conducere. "Asa ceva nu se face si nici nu face nimeni asa ceva, in afara de VW. Consiliul de supraveghere al VW da un exemplu extrem de ciudat", critica Dudenhoffer.

Nu doar problemele de personal sunt in atentie

Consiliul de supraveghere al Volkswagen se reuneste vineri pentru a discuta despre schimbarea posibila a structurii de conducere. Potrivit DPA, o alta tema ar fi si eventuala restructurare a concernului, cu separarea diviziei de camioane.

La Volkswagen se discuta deja demult de restructurarea interna: gigantul auto german se confrunta cu structuri complexe si ar vrea sa dea mai multa responsabilitate marcilor pe care le are in portofoliu si regiunilor in care opereaza.

O alta provocare este trecerea la automobilele electrice si conectarea, domenii in care concernul a investit deja miliarde.

Si compania Porsche este afectata

Simultan cu Volkswagen a facut un anunt similar si compania-mama Porsche SE: schimbarile din conducerea VW ar putea duce la modificari si la varful Porsche SE. Familiile Porsche si Piech, care controleaza Porsche SE, detin 52% din drepturile de vot la Volk ...citeste mai departe despre "Volkswagen il va da afara pe presedintele Muller, "o abordare total diletanta, ciudata, care sare in ochi"" pe Ziare.com

Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Câți bani au strâns românii pentru pensiile private. Creștere fabuloasă într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,05 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, în creştere cu 28,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului...
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Funcţionarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#Muller demis Volkswagen , #Stiri Companii