Vodafone lanseaza VoLTE, un serviciu care foloseste tehnologia 4G pentru traficul de voce

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 15:45
2213 citiri
Vodafone lanseaza VoLTE, un serviciu care foloseste tehnologia 4G pentru traficul de voce
Foto: businessfirstonline.co.uk

Vodafone Romania a lansat miercuri o tehnologie care utilizeaza retelele de date pentru a transmite traficul de voce si a testat un serviciu care permite apelantului sa adauge mai multa informatie pe ecranul terminalului persoanei apelate, lansarea fiind programata la inceputul anului viitor.

"Dezvoltarile noastre tehnologice ne permit sa inovam in continuare in domeniul serviciilor de voce si sa evoluam de la apelurile traditionale la vocea HD si acum, prin intermediul VoLTE, la Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor sa comute fara intreruperi intre apelurile de voce si video in cadrul aceleiasi conversatii si sa partajeze fisiere multimedia. Din nou, transformam smartphone-urile utilizatorilor nostri in terminale si mai inteligente", a declarat seful Vodafone Roamnia, Ravinder Takkar, intr-o conferinta de presa, transmite Mediafax.

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) foloseste retelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de retelele traditionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce si cele de date.

Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, care permite apelantului sa adauge mai multa informatie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discutiei si o imagine.

Cand apelul este in curs, interlocutorii pot partaja continut multimedia, care va fi afisat pe ecranele celor doua terminale, precum si sa treaca fara intreruperi din apel de voce in convorbire video si inapoi.

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7.

Vodafone Romania este o divizie a grupului britanic Vodafone si al doilea jucator local de telecomunicatii mobile dupa numarul de clienti si cifra de afaceri in 2013.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Vodafone lansare tehnologie, #retele date trafic voce , #Stiri Companii