Vinurile Moldovei ajung in Romania

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 16:24
1783 citiri
Vinurile Moldovei ajung in Romania
foto: violetcommunication.ro

Intre 20-22 noiembrie 2015, Vinul Moldovei se prezinta romanilor la cel mai mare targ international de vinuri din Romania: Good Wine, Editia a-XIV-a.

Cramele si galeriile subterane ale Moldovei sunt legendare prin colectiile impunatoare de vinuri, recunoscute de Guinness Book, spectaculoase prin distantele traseelor misterioase.

Producatorii din Republica Moldova doresc sa prezinte iubitorilor de vin din Romania transformarile remarcabile din ultimii ani in planul calitatii, atestate de palmaresul impresionant al distinctiilor din marile concursuri, inclusiv succesul obtinut la International Wine Contest Bucharest.

Pentru al doilea an consecutiv, Oficiul National al Viei si Vinului si producatorii de vin din Republica Moldova sunt mai aproape de publicul roman in cadrul GoodWine, a XIV-a editie, care va avea loc in zilele de 20-21-22 noiembrie 2015, gazduit de Romexpo- Pavilion C1. Sub egida standului national Wine of Moldova/Vinul Moldovei, numarul producatorilor participanti din aceasta tara ajunge la 24 cu peste 200 de vinuri si divinuri (distilate), unele fiind in premiera absoluta pentru Romania.

Republica Moldova este un jucator important si dinamic pe piata internationala a vinului, iar produsele sale de top vor putea fi degustate in acest weekend in cadrul Targului Good Wine.

Totodata, Wine of Moldova propune si doua evenimente MasterClass, dedicate iubitorilor de vinuri, iar intrarea se face pe baza de invitatie. Primul MasterClass va avea loc sambata, 21.11.2015, intre orele 17:00-19:00, ocazie cu care va fi oferita celor prezenti o selectie inedita de vinuri si divinuri. Cel de-al doilea MasterClass, care va avea loc duminica 22.11.2015, intre orele 12:00-14:00, va fi o degustare si o prezentare a vinurilor de autor ale Asociatiei Micilor Producatori de Vinuri din Moldova, organizat cu sustinerea Proiectului pentru competitivitate al USAID. Vinurile vor fi insotite de surprize culinare specifice moldovenesti oferite de catre Restaurantul Vatra Neamului.

Ambele evenimente vor fi prezentate de Catalin Paduraru, degustator expert, doctor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.

Vinurile prezentate la cele doua MasterClass-uri constituie noile repere de identitate si calitate ale Republicii Moldova.

In prezent, sectorul vitivinicol formeaza 2,7% din produsul intern brut, 8% din totalul exporturilor din Republica Moldova si angajeaza aproximativ 250 mii de cetateni la cele 140 intreprinderi vitivinicole. Astazi, Moldova are cea mai mare densitate a viilor din lume, de 3,8% din suprafata tarii si 7% din terenurile arabile. Exporturile vinurilor imbuteliate catre Romania a crescut cu 173% fata de anul precedent.

Cu cca. 128 mii de hectare plantatii de vita de vie pe rod, Moldova ocupa locul 13 in lume si locul 6 in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#vin Moldova targ Romania, #targ vinuri Bucuresti 2015 , #Stiri Companii