Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz

Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz

Un prim pas pentru implementarea Memorandumului Rompetrol, semnat in februarie 2013: Ministerul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri pregateste vanzarea prin licitatie a unui pachet de 26,69% din actiunile detinute de stat la Rompetrol Rafinare.

Proiectul de HG publicat pe site-ul ministerului prevede constituirea unei comisii pentru implementarea tranzactiei. Cum pachetul de actiuni nu poate fi transferat direct actualului actionar majoritar al Rompetrol, compania kazaha KazMunayGaz, vanzarea va face obiectul unei licitatii deschise in care dreptul de preemtiune este totusi acordat KazMunayGaz.

Proiectul de HG mandateaza Ministerul Energiei sa stabileasca pretul de oferta, care, potrivit Memorandumului semnat in 2013, nu poate fi mai mic de 200 milioane de dolari.

Comisia care se va ocupa de implementarea tranzactiei este formata din 7 persoane. Cea mai importanta sarcina a comisiei nu o constituie vanzarea propriu-zisa, ci infiintarea fondului de investitii kazaho-roman in ...citeste mai departe despre "Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1283 ori