Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

VeDemJust a cumparat cu bani din donatii 24 de tone de plastic pentru viziere ce vor fi donate medicilor

VeDemJust a cumparat cu bani din donatii 24 de tone de plastic pentru viziere ce vor fi donate medicilor

Asociatia VeDemJust a incheiat tranzactia pentru achizitionarea a 24 de tone de material plastic destinat confectionarii a 270.000 de viziere ce vor fi livrate gratuit unitatilor medicale din Romania.

Asta dupa ce pe 25 martie a demarat o campanie de strangere de fonduri pentru a cumpara materie prima, aproape epuizata pe piata interna.

"Ca urmare, a identificat un furnizor extern, a comunicat datele tehnice conform opiniei antreprenorilor implicati in procesul de prelucrare si astazi a incheiat intelegerea cu producatorul.

In momentul de fata materialul (PET A incolor, grosime 0.5 mm) este in proces de debitare, urmand ca luni, 6 aprilie 2020, sa fie incarcat intr-un mijloc de transport tip TIR," arata VeDemJust.

Pretul facturat pentru cele 24 de bobine a cate o tona fiecare este de 40.320 euro, la care se adauga TVA. Materialul va ajunge pentru confectionarea a cel putin 270.000 de viziere.

"Asociatia VeDem Just va achita aceasta suma numai din contributia sustinatorilor. Pana in prezent au facut donatii aproape 370 de persoane fizice si juridice si s-au strans aproximativ 15.000 de euro.

Intre timp asociatia a achizitionat cantitati mai mici de material plastic de la diversi furnizori din Romania pe care le-a distribuit antreprenorilor din diverse judete: Alba, Arad, Bacau, Sibiu.

Acestia au produs viziere pe care membrii VeDemJust le-au distribuit in mod gratuit medicilor, asistentilor medicali, infirmierilor, ambulantierilor, personalului SMURD, cabinetele medicilor de familie, farmacistilor," explica asociatia unde au ajuns vizierele.

Astfel, in doar 10 zile, asociatia a reusit sa implice 12 centre de prelucrarea a materialului plastic, 45 de voluntari si a distribuit un numar de 10.500 viziere pentru personalul din urmatoarele localitati: Cluj-Napoca, Oradea, Constanta, Pitesti, Campulung Muscel, Sibiu, Vatra-Dornei, Siret, Arad, Alba-Iulia, Aiud, Campeni, Bacau, Bucuresti, Drobeta Turnu Severin, Dej, Bicaz, Turda, Huedin, Campia Turzii, Bistrita, Comanesti, Bicaz, Petrosani, Abrud, Mioveni, Pitesti, Medias, Sibiu, Caracal, Sighet, Deva, Vulcan, Roman si Lupeni.

I.S. ...citeste mai departe despre "VeDemJust a cumparat cu bani din donatii 24 de tone de plastic pentru viziere ce vor fi donate medicilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 911 ori