Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valoarea companiilor miniere a scazut cu 23%, anul trecut. Sectorul aurifer, cel mai afectat

Valoarea companiilor miniere a scazut cu 23%, anul trecut. Sectorul aurifer, cel mai afectat


Valoarea de piata a primelor 40 de companii din sectorul minier din lume a scazut anul trecut, per total, cu 280 miliarde dolari, la 958 miliarde dolari, cele mai afectate fiind cele din mineritul de aur, potrivit unui studiu al Pricewaterhouse Coopers (PwC).

"In 2013 companiile din industria miniera globala au fost fortate sa se adapteze la unul dintre cele mai dificile medii de operare din ultimii ani", conform studiului PwC.

Chiar daca societatile miniere din pietele emergente au avut anul trecut castiguri nete de 24 miliarde dolari, companiile din pietele dezvoltate au avut pierderi cumulate de 4 miliarde dolari, astfel ca profiturile au scazut in total cu 72%, la 20 miliarde dolari.

Profitabilitatea industriei a fost in 2013 la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu ca urmare a scaderii metalelor, inclusiv al aurului, iar cantitatile extrase au fost mai mici cu 23%.

Potrivit studiului, devine din ce in ce mai dificil pentru companii sa obtina licenta pentru a opera in toata lumea, "din moment ce guvernele sunt din ce in ce mai dornice sa mareasca cota de redevente".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1343 ori