Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta impotriva coronavirus in Romania donand catre Daruieste Viata direct din aplicatie

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 09:53
937 citiri
Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta impotriva coronavirus in Romania donand catre Daruieste Viata direct din aplicatie

Platforma financiara globala Revolut se alatura luptei impotriva coronavirus in Romania si isi incurajeaza utilizatorii sa doneze catre Daruieste Viata, ONG-ul care a anuntat recent ca toti banii stransi incepand cu data de 11 martie vor fi folositi pentru sprijinirea spitalelor in lupta cu COVID-19.

Toti banii vor fi folositi pentru a ajuta spitalele romanesti de boli infectioase si spitalele de urgenta.

Asociatia Daruieste Viata, cunoscuta pentru construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania din banii stransi cu ajutorul donatiilor, a decis sa foloseasca toti banii donati incepand cu data de 11 martie pentru a cumpara echipamente medicale pentru spitalele din tara in care sunt tratati pacienti cu coronavirus.

Revolut sprijina aceasta initiativa si le permite utilizatorilor sa doneze catre ONG direct din aplicatie, in doar cateva secunde.

Banii donati vor ajunge in proportie de 100% la Asociatia Daruieste Viata, fara ca Revolut sa perceapa taxe si comisioane.

Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta impotriva COVID-19 prin rotunjirea tranzactiilor efectuate si donarea restului ramas, prin stabilirea de plati recurente sau prin efectuarea unei singure donatii.

Nu exista o suma minima care poate fi donata, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand.

"Cred ca in astfel de momente este de datoria noastra, a tuturor, sa ne mobilizam si sa ne concentram pe lucrurile care conteaza: sustinerea personalului medical din prima linie cu echipamente si aparatura.

Trebuie sa-i ajutam pentru ca ei sa poata salva vietile celor care vor ajunge in spitale in stare grava. Si mai trebuie sa fim responsabili la nivel individual, pentru ca de deciziile noastre depinde viata celorlalti", a declarat Oana Gheorghiu, Fondatoare Daruieste Viata.

Primele donatii au fost folosite pentru a cumpara echipamente medicale, halate si echipamente de protectie pentru personalul medical din mai multe spitale din tara: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul de Urgenta Craiova, iar din Bucuresti Institutul Matei Bals, Institutul Clinic Victor Babes, Spitalul Clinic Colentina, Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Coltea.

"Niciun sistem medical nu este pe deplin pregatit sa faca fata unei astfel de crize, cu atat mai mult sistemul nostru.

Ce putem sa facem noi, Daruieste Viata impreuna cu toti cei care vor sa se implice, este sa sustinem spitalele din prima linie cu echipamente si aparatura medicala.

De capacitatea lor de a lupta cu virusul depind vietile celor dragi noua.

Campania de strangere de fonduri pe care am inceput-o inca din 11 martie este exclusiv dedicata luptei cu COVID-19", a declarat Carmen Uscatu, Fondatoare Daruieste Viata.

Daruieste Viata colaboreaza cu sectiile de terapie intensiva din intreaga tara pentru a crea o lista cu echipamentele de care au nevoie spitalele in lupta impotriva Coronavirus.

Toti banii stransi sunt folositi pentru a fi achizitionate echipamente de protectie pentru personalul medical (halate, manusi, masti etc.), echipamente si aparate medicale cum ar fi ventilatoare mecanice, sonde de intubare si masti de oxigen pentru pacienti.

"Una dintre valorile noastre de baza la Revolut este "puternici impreuna", iar acum, mai mult ca oricand, e timpul sa ne respectam acest crez dincolo de munca pe care o facem.

Credem cu tarie ca solidaritatea inseamna enorm si ca fiecare dintre noi poate contribui la lupta impotriva noului coronavirus.

Am incheiat un parteneriat cu Daruieste Viata in urma cu ceva timp, inspirati de viziunea lor curajoasa si de impactul pe care il genereaza pe plan local, iar acum am fost din nou impresionati cand au anuntat ca vor redirectiona toate fondurile donate pentru a ajuta sistemul public de sanatate sa faca fata luptei impotriva coronavirus", a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut.

La inceputul lunii martie 2020, Romania a devenit prima tara din Europa in care utilizatorii pot dona dona prin intermediul functionalitatii Donatii pentru a sprijini cauzele lor preferate pe plan local.

Doua saptamani mai tarziu, utilizatorii romani donasera mai mult de 324.000 RON catre cele trei organizatii caritabile locale incluse in aplicatie.

Despre Revolut

Revolut transforma modul in care ne raportam la bani. Fiind o platforma financiara inovatoare, le ofera utilizatorilor puterea de a cheltui, investi si transfera bani fara comisioane ascunse.

De la lansarea din Marea Britanie din 2015, Revolut a evoluat de la inceputurile sale ca un produs de schimb valutar, adaugand in permanenta noi functionalitati printre care se numara tranzactionarea de actiuni fara comisioane, criptomonedele sau conturile de business.

Avand sediul in Londra si o echipa de peste 2000 de oameni in 23 de orase, Revolut este astazi una dintre cele mai mari comunitati de fintech din lume, cu peste 10 milioane de utilizatori in intreaga lume.

Revolut a procesat peste 1 miliard de tranzactii in valoare totala de peste 130 miliarde de dolari, de la lansare.

Despre Daruieste Viata

Asociatia Daruieste Viata a fost fondata in 2012 de Carmen USCATU si Oana GHEORGHIU. De atunci, a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer in relatia cu Autoritatile, a modernizat mai multe sectii de oncologie din tara (Brasov, Timisoara, Cluj, Bucuresti) si a demarat cel mai mare proiect de implicare sociala din ultimii ani: constructia si intretinerea Primului Spital Pediatric de secol XXI din Romania. In prezent, peste 300.000 de persoane fizice si peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

Mai multe detalii: www.daruiesteviata.ro si contact@daruiesteviata.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Revolut Romania, #Daruieste Viata donatii coronavirus , #Stiri Companii