Unde sunt utile aerotermele industriale și care sunt criteriile pe baza cărora le poți alege?

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:53
463 citiri
Unde sunt utile aerotermele industriale și care sunt criteriile pe baza cărora le poți alege?
FOTO: Shutterstock.com

Încălzirea spațiilor semi-acoperite și a celor industriale poate fi destul de dificilă dacă nu alegi soluția optimă. În cele mai multe dintre cazuri, cea mai bună soluție este să optezi pentru aeroterme industriale. Acestea pot fi utilizate în hale industriale, piețe semi-acoperite, depozite, birouri cu suprafețe mari, corturi pentru evenimente și altele. Aceste spații au nevoie de sisteme de încălzire speciale și eficiente, având în vedere caracteristicile lor, pentru ca toate activitățile să se desfășoare în cele mai bune condiții.

După ce ți-am prezentat soluția, dorim să îți menționăm și care sunt criteriile pe baza cărora poți alege aerotermele industriale potrivite spațiului pe care îl deții. Aerotermele industriale funcționează pe baza unui principiu simplu, prin încălzirea unei rezistențe electrice. Rezistența încălzește aerul din încăpere prin radiații sau printr-un sistem de ventilație.

Pe piață există numeroase modele de aeroterme industriale, iar recomandarea noastră este să alegi aparate de la TimoShop. Acolo, vei găsi aeroterme industriale potrivite pentru orice tip de spațiu, la prețuri excelente. Pentru a te asigura că vei cumpăra aeroterma ce îți va fi de folos, îți propunem un mic ghid, ce include diverse criterii pe care să le iei în calcul.

În primul rând, trebuie să știi că există aeroterme cu convecție sau cu ventilare. Cele care funcționează pe bază de convecție sunt potrivite spațiilor mai mici, deoarece încălzesc aerul din jurul lor. În timp, aerul cald este dirijat pe toată suprafața. Aceste aeroterme industriale au avantajul de a păstra efectul termic pentru mai mult timp și că sunt mai silențioase. Principalul dezavantaj este faptul că durează mai mult timp să încălzească aerul, însă nu reprezintă un impediment dacă spațiul este adecvat. Aceste se potrivesc chiar și în spații în care există animale, deoarece nivelul de zgomot este foarte mic.

Aerotermele pe bază de ventilare sunt ideale pentru spațiile mai mari și semi-deschise. Nivelul de zgomot al acestora este mai ridicat, însă și căldură este emanată în cantitate mai mare. Se potrivesc și pe șantiere, unde este nevoie ca pereții proaspăt construiți sau materialele să aibă o temperatură constantă. Modul de funcționare al acestor aeroterme este următorul: aerul rece este aspirat și încălzit cu ajutorul unei rezistențe, iar apoi este redirecționat în încăpere. Este o metodă mai rapidă de încălzire a spațiului, însă efectul termic este de scurtă durată.

Dacă vei folosi aeroterma în mai multe spații, este bine să ții cont și de portabilitatea acesteia. Astfel, îți recomandăm aeroterme industriale dotate cu roți și mâner sau aeroterme ce au o greutate cât mai mică, astfel încât să fie ușor de mutat.

Bineînțeles, trebuie să iei în calcul și alte criterii, cum ar fi funcția de termostat, numărul treptelor de căldură și dacă există o telecomandă pentru o utilizare mai ușoară. Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos pentru alegerea celei mai bune aeroterme industriale!

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#aeroterme industriale, #alegere aeroterme industriale, #utilizare aeroterme industriale , #Stiri Companii