Tudose: Hossu, sindicalistul bancherilor si oamenilor de afaceri care vor sa scoata bani din tara

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 20:43
954 citiri
Tudose: Hossu, sindicalistul bancherilor si oamenilor de afaceri care vor sa scoata bani din tara
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Mihai Tudose l-a acuzat pe Bogdan Hossu, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, ca s-a transformat in lider sindical al bancherilor si al unor oameni de afaceri "care vor sa scoata bani din tara", fara a plati impozite in Romania.

"Apreciem faptul ca oamenii de buna-credinta si liderii de sindicat nu s-au lasat pacaliti de fostul lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat in liderul de sindicat al bancherilor si al unor oameni de afaceri, care vor sa scoata bani din tara, fara sa plateasca impozite statului roman, adica noua, romanilor, pentru sanatate, educatie, infrastructura", a afirmat, intr-o postare pe Facebook, Mihai Tudose.

Prim-ministrul a atasat comentariului sau un link la un articol de presa in care sunt anuntate cresteri salariale pentru angajatii unui lant de supermarketuri, astfel incat trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului catre angajat va duce la o crestere medie a salariului net cu 1,5%.

Liderul Confederatiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, ca intentioneaza sa instiinteze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului Fiscal, in speranta ca acesta va sesiza, la randul lui, Curtea Constitutionala.

"Vom muta manifestatiile acolo, pentru ca speram sa convingem avocatul sa inainteze Curtii Constitutionale, in vederea analizarii sesizarilor noastre. Daca ramane in Parlament, acesta va trece in procedura de urgenta bugetul de stat care, probabil, va fi aprobat luni sau marti, saptamana viitoare.

Ordonanta care va trebui sa treaca si ea prin Parlament va trece in sesiunea din primavara viitoare", a spus Hossu, prezent in Piata Victoriei, unde aproximativ sute de persoane protestau fata de propunerile de modificare a Codului Fiscal.

In cazul in care parlamentarii vor ataca legea la CCR, iar Curtea va constata ca e neconstitutionala, acest lucru va duce la "un dezastru economic si social national", a apreciat Hossu.

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la inceputul sedintei de guvern in care s-au adoptat modificari la Codul Fiscal, ca initial sindicatele si patronatele au fost de acord cu modificarile, dar apoi au reactionat la externalizarea profitului si "s-au inflamat niste multinationale".

"Guvernul doreste sa introduca masuri ferme in ceea ce priveste externalizarea profitului (...) S-au inflamat niste multinationale, dar din fericire cred ca au inteles ca nu e cazul", a afirmat Mihai Tudose. ...citeste mai departe despre "Tudose: Hossu, sindicalistul bancherilor si oamenilor de afaceri care vor sa scoata bani din tara" pe Ziare.com

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Tudose Hossu sindicalist bancheri , #Stiri Companii