Tudose acuza Dacia, fara sa-i dea numele: Protestatarii doresc autostrazi, dar compania externalizeaza profitul

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 15:10
1073 citiri
Tudose acuza Dacia, fara sa-i dea numele: Protestatarii doresc autostrazi, dar compania externalizeaza profitul
Foto: Captura video YouTube/ePitesti.ro

Premierul Mihai Tudose a atacat voalat compania Dacia, miercuri, spunand ca sindicalistii care au protestat marti la Mioveni cer autostrazi, in timp ce firma la care lucreaza externalizeaza profitul.

"Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani sustinuti de conducere, care doreau autostrazi, compania externalizand profitul - superb. Nu mai merge", a declarat premierul Mihai Tudose, la inceputul sedintei de guvern.

Peste 10.000 de angajati ai uzinei Dacia, dar si ai altor companii din industria auto au protestat marti la Mioveni.

"Jos hotii! Guvernul PSD & ALDE ne fura banii!", "Revolutia fiscala ne lasa cu punga goala!" si "PSD, ciuma rosie!" sunt doar cateva dintre mesajele scrise pe pancartele purtate de protestatari.

Liderul de sindicat din cadrul Dacia Mioveni, Nicolae Pavelescu, a declarat la finalul manifestatiei ca protestele nu se incheie si ca actiuni similare vor urma in cazul in care Guvernul nu renunta la intentia de a trece contributiile sociale de la angajator la angajat.

"Ne-am saturat de acest guvern. Nu am crezut ca in Romania anului 2017 voi spune ca avem un Guvern comparabil cu al lui Ceausescu, din care faceau parte oameni precum Dascalescu", a spus Pavelescu.

De asemenea, oamenii au reclamat si intarzierile in cazul autostrazii Sibiu-Pitesti si cer si un contract colectiv la nivel de ramura industriala.

Guvernul s-a reunit azi pentru a adopta asa-zisa revolutie fiscala, cu care merge inainte in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste ce se intampla pe scena politica in timpul sedintei de guvern, dar si cele mai noi informatii despre protestul din Piata Victoriei.

I.O. ...citeste mai departe despre "Tudose acuza Dacia, fara sa-i dea numele: Protestatarii doresc autostrazi, dar compania externalizeaza profitul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#protest Dacia Mioveni, #Mihai Tudose protest Dacia , #Stiri Companii