Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tranzactie record pentru Cocor: peste 3,9 milioane de euro din vanzarea unui spatiu comercial

Tranzactie record pentru Cocor: peste 3,9 milioane de euro din vanzarea unui spatiu comercial


SC Cocor SA, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul capitalei, a vandut in luna august un spatiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii, la valoarea de 3.988.322 de euro, ceea ce inseamna 20.348,6 Eur/mp.

Spatiul comercial se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor (AGEA) in sedinta din 16.07.2012.

"Negocierile au durat aproximativ 2 luni iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor SA. Spatiul comercial care a facut obiectul acestei vanzari se situeaza intr-o zona cu mare vad comercial si are in continuare un potential mare de crestere", a declarat Mirela Mihailescu, director comercial Cocor SA, cea care a condus procesul de intermediere.

Actiunea face parte din strategia SC Cocor SA de a vinde cateva din proprietatile imobiliare pe care le are in portofoliu pentru a lichida o parte din obligatiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului in valoare de 18 mil euro luat in 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.

"Exista negocieri in curs si pentru celelalte spatii comerciale aflate pe lista aprobata de actionari. Ne mentinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriasi si dezvoltarea unei zone de entertainment", a declarat Daniel Stoica, unul dintre actionarii companiei.

In urma unei investitii de 24,5 milioane de euro, COCOR s-a redeschis in octombrie 2010 cu o parcare de 200 locuri si o suprafata comerciala de 10.000 m.p. in care sunt gazduite branduri romanesti si internationale, dar si creatii ale celor mai cunoscuti designeri romani.

COCOR Media Channel este de asemenea parte a acestei transformari, asigurand vizibilitate brandurilor in fata celor 3 milioane masini care trec prin fata magazinului in fiecare luna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1229 ori