Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende

Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende
Reprezentantii Transgaz sustin ca va fi imposibila finantarea proiectelor strategice ale companiei daca peste 90% din profit va merge catre actionari sub forma de dividende, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.

Astfel, in convocatorul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 7 iunie, Consiliul de Administratie al Transgaz propune acordarea unui dividend de 25,22 lei pe actiune, iar Ministerul Economiei, actionarul majoritar, a cerut un dividend de 45,38 de lei pe actiune.

Aceasta ar insemna ca societatea propune ca 50,8% din profit sa mearga catre dividende, iar restul, catre investitii, in timp ce Ministerul Economiei propune ca dividendele sa insemne 91,7% din profit.

Consiliul de Administratie al companiei argumenteaza ca, potrivit unui memorandum din 8 februarie 2018, reprezentantii statului pot propune ca peste 90% din profit sa fie acordat actionarilor, insa explica faptul ca "punerea in aplicare a prevederilor memorandumului poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiecte de dezvoltare strategice cu incadrare in termenele de indatorare impuse prin contractele de finantare".

Atat statul, cat si compania au avut aceleasi solicitari si la sedinta anterioara a actionarilor, din 27 aprilie.

La acea data, AGA nu a aprobat nici propunerea Consiliului de Administratie de a se acorda un dividend de 25,22 lei pe actiune, nici pe cea a Ministerului Economiei, privind acordarea unui dividend de 45,38 lei pe actiune.

AGA a solicitat societatii convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte pe acest subiect.

Transgaz a avut anul trecut un profit net de 582 milioane de lei.

Citeste si

Transgaz nu vrea sa dea la stat 90% din profit, de teama ca va ramane fara bani de investitii ...citeste mai departe despre "Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori