Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica a ramas fara sef: Toni Teau si-a dat demisia

Transelectrica a ramas fara sef: Toni Teau si-a dat demisia
Toni Teau a demisionat din functiile de presedinte si membru al directoratului transportatorului national de energie Transelectrica.

El a invocat "motive personale", au declarat sambata, pentru News.ro, reprezentanti ai Ministerului Economiei, in subordinea caruia se afla compania.

"Si-a dat demisia din functiile de presedinte si membru al directoratului din motive personale, incepand din 26 aprilie 2017", au declarat sambata, pentru News.ro, reprezentantii Ministerului Economiei.

Directoratul care conduce Transelectrica avea ocupate doar patru din cele cinci posturi inainte de demisia lui Teau, astfel ca ramane in prezent cu numai trei membri.

Toni Teau a fost numit director general al Transelectrica incepand din 11 mai 2014. Intre iunie 2013 - mai 2014 a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere.

In ultimul an, mai multe avarii au avut loc in reteaua administrata de Transelectrica, in urma carora judete intregi au ramas fara energie electrica.

Cea mai recenta a avut loc pe 5 martie, la ora 18:39, cand alimentarea cu energie electrica in Valea Jiului, inclusiv a exploatarilor miniere, a fost intrerupta timp de 11 minute.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a anuntat atunci ca specificul activitatii de extractie din subteran a huilei presupune functionarea continua a instalatiilor de aeraj general, de aeraj partial, de evacuare a apelor si a celor de producere a aerului comprimat din necesitatea combaterii riscului de producere a acumularilor de gaz metan peste limitele admise.

"Totodata, in zilele nelucratoare, in subteranul exploatarilor miniere din Valea Jiului exista un minim de personal care asigura inspectia locurilor de munca, evacuarea apelor si mentenanta echipamentelor si a caror activitate este conditionata de alimentarea cu energie electrica", spuneau oficialii CEH, pe 7 martie.

In urma comunicatului CEH, Transelectrica a transmis ca, din punct de vedere practic, in nicio retea electrica nu se poate asigura un nivel de siguranta in alimentare de 100%, aspect care este reflectat si in reglementarile specifice in vigoare.

Oficialiii companiei spun ca, in conformitate cu Standardul de performanta pentru serviciul de transport al energiei electrice si pentru serviciul de sistem, aprobat de ANRE, in cazul in care este intrerupta alimentarea cu energie electrica din cauze care apartin Transelectrica, aceasta are obligatia de a relua serviciul de transport al energiei electrice in cel mai scurt timp posibil, dar nu m ...citeste mai departe despre "Transelectrica a ramas fara sef: Toni Teau si-a dat demisia" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1295 ori