Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TransAtlantic Petroleum va exploata 3 zacaminte in Romania

TransAtlantic Petroleum va exploata 3 zacaminte in Romania

Grupul TransAtlantic Petroleum, cu sediul in Canada, a informat ca au fost aprobate, din partea autoritatilor romane, trei licente de productie de hidrocarburi acordate companiei in cursul anului trecut, relateaza upstreamonline.com.

TransAtlantic a precizat ca licentele ii acorda controlul total asupra procesului de exploatare a zacamintelor din Izvoru, Vanatori si Marsa, aflate la vest de Bucuresti, pentru urmatorii 30 de ani, in cazul in care va reusi sa demareze productia in primii trei ani ai dezvoltarii proiectului.

Fiecare zacamant se intinde pe o suprafata de aproximativ 485 hectare, a mentionat compania.

Aceste zacaminte au fost descoperite de catre fosta companie petroliera de stat a Romaniei si au fost abandonate prematur, a precizat TransAtlantic. Zacamantul Izvoru a fost descoperit in 1968 si a produs 1.4 milioane barili de petrol din 26 de puturi.

Zacamintele din Vanatori si Marsa au fost descoperite in anii 1970. In fiecare dintre aceste doua zacaminte au fost forate cinci puturi, din care s-au extras gaze naturale.

TransAtlantic a precizat ca a efectuat in 2006 studii seismice tridimensionale ale zacamantului de la Izvoru si analize 2D are campurilor din Vanatori si Marsa, in perioada in care astepta inca acordarea licentelor.

Compania a adaugat ca planuieste sa reia productia de hidrocarburi din aceste campuri incepand cu anul viitor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1698 ori