Top 5 sfaturi de aplicat pentru o digestie usoara

Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:47
402 citiri
Top 5 sfaturi de aplicat pentru o digestie usoara
digestie usoara FOTO: unsplash.com

Intalnirile de familie sau chiar mesele in oras tind sa devina, in multe situatii, veritabile sarbatori culinare in care participantii sunt ispititi cu specialitati carora e greu a li se opune rezistenta. Pentru a putea beneficia de o digestie usoara si o experienta placuta, este necesar sa cunoastem cateva secrete - aplicate corespunzator, te vor sustine in a face fata cu brio oricarei provocari culinare.

Regleaza digestia inainte de masa

Otetul obtinut din cidru de mere are, intre multe alte beneficii, proprietatea de a scadea pH stomacului. O lingurita din acest otet, diluata intr-un pahar cu apa si ingerata cu 20-30 de minute inainte de servirea mesei, iti va ajuta stomacul sa digere hrana. O alternativa exceleta sunt super enzimele digestive de la Herbagetica, mai ales daca sunt luate regulat de catre cei care au secretia de acid gastric ceva mai slaba sau prezinta un deficit de enzime digestive. Formula completa de 10 enzime digestive naturale, 4 extracte fitoterapice naturale si un prebiotic, incorporate intr-o capsula gastro-rezistenta, este garantia unei bune digestii.

Bitterul este un alt ingredient care ajuta la secretia de acid gastric si enzime, echilibrand astfel functionarea stomacului si asigurand o digestie usoara.

Mananca incet si relaxat!

Servirea mesei este un moment de relaxare si bucurie, cand preparatele se cuvine a fi savurate relaxat, in acest fel obtinandu-se beneficiul unei digestii bune. Asa cum bine se stie, digestia incepe din momentul introducerii alimentelor in cavitatea bucala, procesul de masticatie avand un rol esential in formarea bolului alimentar si facilitand tranzitia preparatelor catre stomac. Dimpotriva, servirea mesei in graba ingreuneaza digestia, mare parte din alimente ajungand cu greu in stomac, care va fi pus la grea incercare si va suferi din cauza indigestiei.

Savureaza un ceai de ghimbir dupa masa

Ceaiul de ghimbir ajuta digestia si reduce senzatia de balonare si flatulenta, in special dupa mesele copioase. Radacina de ghimbir este bogata in vitamine si minerale (potasiu, zinc, calciu, magneziu), precum si in uleiuri esentiale (gingerol, elemen, curcumen), care au o influenta benefica prin tonifierea musculaturii tractului digestiv si prevenirea cresterii nivelului de acid gastric - cauza arsurilor stomacale.

Atentie la postura corecta in timpul mesei!

Un detaliu surprinzator care poate influenta - pozitiv sau negativ - digestia este postura organismului in timpul mesei. Sistemul digestiv se foloseste de gravitatie pentru a facilita tranzitul alimentelor; in aceste conditii, o asezare la orizontala pentru relaxare sau, dimpotriva, posturi care comprima tractul digestiv impiedica functionarea normala a acestuia si poti avea reflux gastric si arsuri stomacale. Pozitia corecta - care ajuta digestia in mod firesc - este fie in sezut, relaxat, fie in picioare.

Echilibreaza-ti sistemul nervos

In starile de stres, organismul sufera o serie de reactii care il pregatesc pentru a face fata provocarii, sangele este pompat prioritar catre picioare si maini, cu minimizarea functionarii unor sisteme neesentiale, cum ar fi sistemul digestiv. In aceste conditii, digestia devine greoaie si sunt favorizate fenomenele secundare suparatoare, cum ar fi balonarea, arsurile stomacale, etc.

Hidratarea are un rol esential atat in echilibrarea sistemului nervos, cat si in functionarea normala a tractului gastrointestinal. Aminteste-ti, asadar, sa consumi apa in cantitati suficiente in timpul zilei, caci aceasta faciliteaza digestia si favorizeaza separarea nutrientilor necesari functionarii optime a organismului. Tine minte, insa, ca specialistii recomanda consumul de apa la cel putin jumatate de ora inainte de masa - daca tii cura de slabire - sau dupa masa.

O digestie buna inseamna procesarea completa a hranei si un nivel ridicat de absobtie a nutrientilor in organism. Mai mult decat atat, sistemul imunitar functioneaza la nivel optim si starea de confort se simte cel mai bine atunci cand interiorul nostru functioneaza corespunzator. Prin urmare, asigurarea unei digestii usoare si complete reprezinta o necesitate care tine de starea de bine pe care ti-o asiguri zilnic.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#digestie usoara, #digestie, #enzime , #Stiri Companii