TikTok si-ar putea stabili sediul central la Londra

Luni, 20 Iulie 2020, ora 09:03
849 citiri
TikTok si-ar putea stabili sediul central la Londra
FOTO: Pixabay.com

Reprezentantii TikTok au discutat in ultimele luni cu guvernul britanic despre stabilirea sediului central al companiei la Londra, a declarat duminica o sursa apropiata situatiei, in cadrul strategiei de distantare de China, transmite Agerpres, care citeaza Reuters.

Londra este una dintre posibilele locatii analizate de companie, dar nu a fost luata inca o decizie, a spus sursa.

Nu este clar care sunt celelalte locati luate in considerare, dar compania a facut angajari agresive in California, in acest an, inclusiv pe Kevin Mayer, fost director la Walt Disney, pentru a fi directorul general al TikTok. Acesta este stabilit in Statele Unite.

TikTok este urmarita atent de Washington, din cauza suspiciunilor ca China ar obliga compania sa ii puna la dispozitie date ale utilizatorilor.

TikTok este detinuta de grupul ByteDance din China.

Potrivit sursei, compania s-a concentrat in ultimele saptamani pe problemele din Statele Unite, dar nu a exclus Londra ca posibila locatie a sediului sau central.

TikTok ar urma sa creasca in mod semnificativ forta sa de munca din Londra si alte locatii cheie din afara Chinei, in urmatorii cativa ani, a mai spus sursa.

Publicatia Sunday Times a relatat ca Tiktok a intrerupt discutiile cu guvernul britanic pentru a crea un sediul central global in Marea Britanie.

O sursa a spus in schimb ca Tiktok inca discuta cu guvernul Marii Britanii.

TikTok a refuzat sa comenteze. ...citeste mai departe despre "TikTok si-ar putea stabili sediul central la Londra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#tiktok, #tiktok londra, #China , #Stiri Companii