Tarom suspenda unele curse externe din Iasi, pentru ca nu mai are destule avioane

Vineri, 17 Martie 2017, ora 15:30
991 citiri
Tarom suspenda unele curse externe din Iasi, pentru ca nu mai are destule avioane
Foto: Facebook/Tarom

Compania aeriana de stat Tarom a anuntat, vineri, ca a decis sa suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iasi, motivul invocat al deciziei fiind legat de limitarile "impuse de indisponibilitati din parcul de aeronave".

"Compania Tarom va informeaza ca a fost nevoita sa suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iasi, ca urmare a limitarilor impuse de indisponibilitati din parcul de aeronave.

Acest lucru a survenit din cauza faptului ca din luna octombrie 2016 doua aeronave A310 au fost retrase din flota Tarom, ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment", a precizat compania de stat.

Compania sustine ca a facut demersuri pentru inlocuirea aparatelor, insa acestea nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vara 2017.

Programul de vara 2017 avea in vedere, initial, operarea integrala a rutelor externe de la Iasi.

Surse din sector au declarat vineri ca decizia Tarom este legata mai ales de pierderile inregistrate pe rutele operate de la Iasi, din cauza gradului insuficient de incarcare a aeronavelor.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.

Compania a retras anul trecut doua aeronave Airbus A310, cumparate in 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numara 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta, potrivit conducerii companiei.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a cerut recent companiei aeriene de stat Tarom o analiza privind achizitionarea altor doua aeronave de lung curier pana la sfarsitul acestui an, in locul celor doua avioane Airbus A310 retrase anul trecut, si cere "deblocarea situatiei" la nivelul departamentului comercial al companiei.

Citeste si despre noul serviciu pe care il ofera pasagerilor Tarom. ...citeste mai departe despre "Tarom suspenda unele curse externe din Iasi, pentru ca nu mai are destule avioane" pe Ziare.com

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Tarom suspenda curse externe Iasi, #curse externe Iasi vara 2017, #curse externe Iasi Tarom, #Tarom avioane , #Stiri Companii