TAROM incheie anul cu pierderi uriase. Ministrul Transporturilor vrea concedieri si avioane noi

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 17:14
1271 citiri
TAROM incheie anul cu pierderi uriase. Ministrul Transporturilor vrea concedieri si avioane noi
Foto: Facebook/TAROM

Compania TAROM trebuie "subtiata" si eficientizata in privinta cheltuielilor, considera

ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care anunta si ca pentru anul viitor va fi prevazuta in proiectul de buget ce va fi supus aprobarii Parlamentului achizitia in regim de urgenta a zece aeronave.

"TAROM-ul este un brand national si trebuie salvat. Situatia economica a TAROM-ului nu s-a produs in ultimul trimestru, vine din timp, din ultimii 10 ani. Doua masuri avem, deja le initiem. Prima masura este reorganizarea urgenta a TAROM-ului, inclusiv structura de personal. (...) Am convenit ca, in paralel cu sprijinul nostru, conducerea TAROM si cu sindicatul sa procedeze de urgenta si sa-mi prezinte un plan de restructurare, inclusiv a structurii de personal. TAROM-ul trebuie subtiat si trebuie eficientizat in ceea ce priveste regimul cheltuielilor", a spus Stroe, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca "nu putem sa stam la compartimentul financiar cu 200 de salariati, de exemplu, in timp ce o companie care transporta de trei ori mai multi pasageri intr-un an decat TAROM-ul, tot companie romaneasca, are 30 de salariati la compartimentul financiar".

Cu toate acestea, Felix Stroe a respins concluzia ca in perioada imediat urmatoare vor exista concedieri la TAROM.

"Nu urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa avem concedieri la TAROM. Un plan de restructurare care, repet, va fi facut impreuna cu sindicatul, discutat cu salariatii, va fi demarat, dar nu inseamna perioada imediat urmatoare", a subliniat el.

Potrivit sefului de la Transporturi, compania trebuie sprijinita, iar in acest sens bugetul pe 2018 va cuprinde sumele necesare achizitiei unui numar de 10 aeronave.

"In alt plan, TAROM-ul trebuie sprijinit si in programul de guvernare exista sumele prevazute. Le veti vedea in bugetul care va fi supus aprobarii Parlamentului pentru achizitia in regim de urgenta a 10 aeronave", a precizat ministrul.

De asemenea, intrebat daca are planuri si pentru CFR Calatori, Stroe a raspuns: "Este nevoie de investitii si la CFR Infrastructura, este nevoie de investitii de urgenta in material rulant si la CFR Calatori. Spuneam ca nu numai la CFR Calatori, dar si la Metrou se va achizitiona material rulant. Deci, si la CFR Calatori se vor cumpara vagoane", a dat el asigurari.

Trebuie precizat ca TAROM a estimat ca va inregistra in acest an pierderi in valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si ...citeste mai departe despre "TAROM incheie anul cu pierderi uriase. Ministrul Transporturilor vrea concedieri si avioane noi" pe Ziare.com

Conducerea TAROM în haine noi. După mai bine de un an de selecție, noul CA este aproape identic cu cel vechi
Conducerea TAROM în haine noi. După mai bine de un an de selecție, noul CA este aproape identic cu cel vechi
După mai bine de un an de la demararea procedurilor de recrutare a noilor membri în Consiliul de Administrație al companiei de stat TAROM SA, operatorul aerian a anunțat componența noului for....
One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
Samsung îmbogățește colecția de funcționalități de securitate din One UI, care include deja Auto Blocker, Samsung Pass, Secure Folder și Private Share, cu o nouă funcție denumită App...
#TAROM zece aeronave, #TAROM pierderi, #TAROM buget 2018 , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Job-ul pentru care ești plătit ca-n Occident, în România. Domeniul încă merge „ca uns"