Swatch a obtinut compensatii de 449 milioane dolari din partea Tiffany, pentru incalcarea unui contract

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 18:20
1351 citiri
Swatch a obtinut compensatii de 449 milioane dolari din partea Tiffany, pentru incalcarea unui contract

Swatch Group a obtinut, prin arbitraj, compensatii in valoare de circa 402 milioane de franci elvetieni (449 milioane dolari) din partea producatorului american de bijuterii Tiffany, care nu a respectat un contract la o companie mixta avuta cu producatorul elvetian de ceasuri.

Suma este mai mare decat profitul net obtinut anul trecut de Tiffany, provocand scaderea titlurilor companiei cu 3,6%, pe piata germana de capital, in timp ce actiunile Swatch au avansat cu 1,1%, la Zurich, relateaza Bloomberg.

Swatch si Tiffany se afla intr-un conflict juridic din 2011, cel mai mare producator elvetian de ceasuri acuzand compania americana ca a blocat dezvoltarea parteneriatului lor.

Tiffany a sustinut ca si-a onorat obligatiile, in parteneriatul inceput in urma cu patru ani, cand au convenit sa dezvolte si sa vanda ceasuri sub brandul Tiffany si sa imparta profitul.

"Este o veste grozava pentru Swatch. Suma obtinuta nu este neglijabila si elimina incertitudinile legate de actiuni", a declarat Luca Solca, analist la Exane BNP Paribas.

In acest an, actiunile Tiffany au urcat la New York cu 58%. Actiunile Swatch au crescut in 2013 cu 27%, conferind companiei o capitalizare de piata de 30,4 miliarde de franci.

Tiffany sa anuntat ca in urma deciziei unei curti de arbitraj din Olanda isi evalueaza optiunile, iar un purtator de cuvant al Swatch a refuzat sa comenteze. Compania Tiffany va include costuri exceptionale de 295-305 milioane de dolari in trimestru al patrulea, care vor reduce profitul pe actiiune de la un nivel estimat de 3,65-3,75 dolari la pana la 2,35 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Swatch Tiffany proces, #contract Swatch Tiffany , #Stiri Companii