Surpriza la Autostrada Sibiu-Pitesti: I s-a dublat pretul, fata de anul trecut - a ajuns la 3,3 miliarde euro

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:41
1118 citiri
Surpriza la Autostrada Sibiu-Pitesti: I s-a dublat pretul, fata de anul trecut - a ajuns la 3,3 miliarde euro

Valoarea totala a investitiei in Autostrada Sibiu-Pitesti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), se arata intr-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investitii de 1,6-1,8 miliarde de euro.

Anexa 1 la proiectul de modificare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii Autostrada Sibiu-Pitesti, postata pe site-ul Ministerului Transporturilor, prevede o valoare totala a proiectului de 15,06 miliarde de lei, echivalentul a 3,34 miliarde de lei la cursul oficial de 4,5241 lei/euro, prevazut in acelasi document.

Potrivit Master Planului General de Transport, adoptat prin HG 666/2016 in toamna trecuta, Autostrada Sibiu-Pitesti necesita investitii de 1,6-1,8 miliarde de euro si urma sa fie finantata din fonduri europene in proportie de 75%.

"Fata de studiul de fezabilitate realizat in anul 2008 s-au efectuat o serie de revizuri, principalele constand in reinvestigarea terenului si studierea mai multor variante de coridoare posibile de traseu cat mai optime avand in vedere constrangerile zonei atat din punct de vedere topografic, geografic, geotehnic, hidrografic, a declararii unor noi situri protejate natural si cultural, cat si a dezvoltarilor socio-economice si a cresterii considerabile a traficului, atat cel de marfuri cat si cel turistic si de pasageri", se arata in Nota de fundamentare a proiectului normativ.

Potrivit initiatorilor, "a fost necesara si alinierea proiectului la cerintele noilor norme si normative revizuite/actualizate atat cele nationale cat si cele europene, exemplificand: studiile getehnice s-au realizat in mod detaliat in conformitate cu noile prevederi ale normativului NP 074/2014 fata de NP 074/2007, calculele specifice structurilor s-au realizat in concordanta noul normativ P100-1 /2013 fata de P100/2006, in concordanta cu normele de calcul Eurocod fata de calculele anterioare pentru clasa de incarcare E, studiul de trafic s-a efectuat in corelare cu rezultatele recensamantului 2015 fata de cel din 2005, precum si adaptarea la noile norme privind siguranta rutiera, iluminatul structurilor, nodurilor rutiere, ITS, legislatia de mediu", se mai arata in document.

Data limita pana la care se pot trimite - la Ministerul Transporturilor - propuneri si observatii pe marginea proiectului normativ este 28 iulie 2017. ...citeste mai departe despre "Surpriza la Autostrada Sibiu-Pitesti: I s-a dublat pretul, fata de anul trecut - a ajuns la 3,3 miliarde euro" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#autostrada Pitesti Sibiu dublat pret, #pret autostrada Pitesti Sibiu , #Stiri Companii