Santajul facut de seful Antena Group - o operatiune colectiva. Alexandrescu, arest preventiv

Vineri, 31 Mai 2013, ora 17:19
3131 citiri
Santajul facut de seful Antena Group - o operatiune colectiva. Alexandrescu, arest preventiv

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, dupa ce judecatorii au aprobat cererea procurorilor DNA depusa la Judecatoria Sectorului 1. In stenogramele procurorilor apare o discutie intre Alexandrescu si o femeie.

Cei doi vorbesc despre primirea unui "plic" de catre o terta persoana, iar persoana de gen feminin mentioneaza si o "grija" primita de la tatal sau, potrivit B1TV.

Iata fragmente din referatul procurorilor:

"In urma punerii in aplicare a autorizatiilor de interceptare emise in cauza, s-a constatat ca, in aceeasi zi, 26.04.2013, ora 09:38:33, inculpatul poarta o discutie telefonica cu o persoana de gen feminin, identificata ca fiind (...) careia ii comunica "omul care a primit primu' plicul ... e intr-o ora aicea". Aceasta ii atrage atentia sa aiba grija: "Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! Si oricum tre' sa ai super grija, te rog!? Stii ca ... Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia."

Dupa incheierea intrevederii dintre inculpatul Alexandrescu George Sorin si partea vatamata (...), asa cum stabilise anterior, inculpatul o contacteaza telefonic pe numita (...) (26.04.2013, ora 11:49:34) relatandu-i despre intalnirea avuta:

Alexandrescu Sorin: "Am avut o intalnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat ca primise o adresa.

(...): Asa.

Alexandrescu Sorin: Foarte speriat.

(...): Da.

Alexandrescu Sorin: Da.Foarte speriat. Si domnule, daca aveam ceva cu el, personal. Zic: Domnule, n-am nimic cu dumneavoastra personal, domnule. Ce sa avem? Doamne fereste! Dar, zic, la ce va referiti? Si pe urma mi-a aratat despre ce e vorba.

(...): Da.

Alexandrescu Sorin: Zic: Domnule, dar eu vad ca asta e adresata companiei, nu e adresata dumneavoastra.

(...): Da.

Alexandrescu Sorin: Zic: Domnule, dar eu vad ca asta e adresata companiei, nu e adresata dumneavoastra."

Alexandrescu a fost retinut joi de DNA pentru infractiunea de santaj, procurorii sustinand ca, in perioada 16 aprilie - 24 mai, acesta ar fi constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de firma RCS&RDS.

Razboiul Antenelor cu RCS&RDS scoate la iveala "obiceiuri" mai vechi

Nu este prima data cand apar informatii legate de modul in care managerii de la televiziunile lui Voiculescu negociaza contractele de publicitate.

In 2011 un jurnalist de la Intact Media, Stelian Negrea vorbea despre tacticile pe care le foloseau pentru a obtine contractele de publicitate. Potrivit lui Negrea, managerii amenintau marile companii ca daca nu platesc publicitatea pe una din televiuni, incep o campanie de denigrare a companiei respective.

Stelian Negrea, fost senior editor la Antena 3 si sef al unui Departament de Investigatii infiintat special in subordinea lui Codrut Seres, a declarat ca i s-a cerut sa adune informatii despre diverse companii care putea fi transformate in materiale daca respectivele companii nu cumparau publicitate. In plus, Negrea vorbeste si despre o campanie de denigrare a RCS&RDS in 2011 cand erau difuzate materiale de denigrare.

Reactia lui Dan Voiculescu: E un abuz

Dan Voiculescu a postat pe blogul sau un comentariu referitor la arestarea lui Sorin Alexandrescu in care isi arata indignarea fata de modul in care au procedat procurorii DNA.

"Pana acum, acest caz are toate datele unui abuz:

- Sorin Alexandrescu a fost ridicat de pe strada fara sa fi fost citat.

- Este anchetat de o institutie care nu are competenta in acest caz (Sorin Alexandrescu nu are o calitate care sa atraga competenta DNA, iar in cauza nu s-a produs niciun prejudiciu material).Conform avocatilor, i s-au incalcat drepturile fundamentale la aparare. NU I S-A PREZENTAT NICIO PROBA SI NU A FOST LASAT SA DECLARE CE STIE, DESI A SOLICITAT ACEST LUCRU", scrie Voiculescu pe blogul sau.

Scandalul dintre compania RCS-RDS si Antena Group s-a declansat in 2012 atunci cand distribuitorul de televiziune prin cablu a anuntat ca nu va mai transmite posturile Antena 1 si Antena 3 pe platforma Digi TV. Motivul a fost suma de sapte milioane de euro pe an ceruta de Antena Group de la firma RCS-RDS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#stenograme Alexandrescu, #interceptari Sorin Alexandrescu, #Alexandrescu Intact arest , #Stiri Companii