Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul vrea investitori germani pentru reabilitarea locuintelor

Statul vrea investitori germani pentru reabilitarea locuintelor


Programele gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ofera multe oportunitati de investitii pentru oamenii de afaceri, deoarece exista multe proiecte cu finantare europeana, a afirmat, marti, Marcel Ioan Bolos, secretar de stat in MDRT, la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.

"Va invit sa luati parte la o diversitate mare de proiecte pe care le dezvoltam in prezent, dar si la proiecte viitoare, pentru care avem deja negocieri cu Uniunea Europeana pentru atragerea de fonduri. Unul dintre proiectele de interes major ar fi cel legat de reabilitarea termica a locuintelor. In prezent, avem un buget de 300 milioane euro, dar, in perspectiva de programare bugetara 2012-2014, aceste fonduri ar putea ajunge la circa doua miliarde euro. Se vor crea multe locuri de munca, dar si oportunitati pentru oamenii de afaceri, pentru companii. Ministerul dezvolta, de asemenea, un proiect legat de infrastructura de utilitati publice pentru mediul de afaceri, in parteneriat cu autoritatea locala si bancile, program prin care investitorul ar putea obtine granturi de 350.000 euro. Cred ca sansa pe care o avem ca tara este ca prin negocierea cu Comisia Europeana sa obtinem finantari mai mari si pe acest program, pentru a atrage cat mai multi investitori', a spus Bolos.

Unul dintre domeniile pe care secretarul de stat l-a mentionat in fata oamenilor de afaceri germani a fost si cel privind investitiile in turism.

Printre zonele de interes pentru oamenii de afaceri, Marcel Bolos a mentionat turismul balnear si valorificarea potentialului pe segmentul de pesteri, saline, biserici cu valoare de monument istoric si lacuri glaciare.

"Cu toate ca, in prezent, avem un buget de doar 30 milioane euro pentru dezvoltarea investitiilor in turism, suntem siguri ca el va creste pentru urmatorii ani. Va invit sa luati in calcul investitii in reabilitarea centrelor istorice, dar sa nu uitati nici de programele pentru parcurile stiintifice", a spus oficialul MDRT.

Oamenii de afaceri germani prezenti marti la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana au fost interesati cu precadere de conditiile in care pot investi in programul de reabilitare termica a locuintelor, dar si in cel privind infrastructura de utilitati pentru mediul de afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1657 ori