Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul porneste un program pentru incurajarea infiintarii de IMM-uri

Statul porneste un program pentru incurajarea infiintarii de IMM-uri
Inscrierea in cadrul "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" va putea fi activata incepand cu data de 22 aprilie, potrivit unui anunt postat pe pagina de Internet a Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri.

Obiectivul programului il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

"In Romania, 1 din 100 de tineri decide sa inceapa o afacere pe cont propriu, fata de 1 din 4 tineri in Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte putini tineri demareaza o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor si birocratia", se precizeaza in Ghidul de prezentare al programului.

Bugetul alocat programului pentru anul bugetar 2013 este de 25 de milioane de lei.
Pot beneficia de prevederile programului intreprinzatori debutanti cu varsta de pana la 35 de ani care nu au mai detinut si nu detin calitatea de actionar sau asociat al unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European, care infiinteaza pentru prima data o societate comerciala cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si care sa nu mai fi beneficiat de finantare in cadrul acestui Program.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1862 ori