Curățenia în mediul HoReCa este absolut esențială, tocmai de aceea se recomandă folosirea de produse profesionale de curățenie și igienizare. Pe lângă îndepărtarea bacteriilor și menținerea igienei în hoteluri, restaurante, bucătării, recepții, toalete, scări, lifturi, dar și camerele oaspeților, sunt necesare și echipamentele profesionale care ajută la respectarea normelor în vigoare din domeniu.
În general companiile înțeleg aceste aspecte, de aceea sunt de părere că ospitalitatea începe cu un spațiu curat, igienic și care ajută la creșterea vânzărilor și veniturilor din industria HoReCa.
Cu produse de curatenie profesionale se vor atinge standardele de igienă recomandate în cadrul unui hotel sau a unui restaurant. Întrucât igiena din aceste spații trebuie tratată cu maximă seriozitate. Se va acordă mare atenție la produsele de igienizare și dezinfectare.
Se pune accent pe aplicarea de soluții dezinfectante și curățarea profesională în special în băi și bucătării, încăperi care necesită o atenție aparte întrucât acolo se regăsesc cele mai multe bacterii. Primul pas în curățarea în profunzime a suprafețelor, va fi de sus în jos, inclusiv în zonele cu frecventare periodică (utilizând detergent profesional). Iar ca pas următor va fi dezinfectarea tuturor punctelor cheie de contact frecvent (cu un dezinfectant profesional).
Managerii de hoteluri și restaurante își îmbunătățesc serviciile de igienă prin folosirea de detergenți, consumabile de curățenie, hartie igienica și produse din hârtie dar și odorizante.
Pentru că spațiile curate inspiră încredere și totodată demonstrează calitatea serviciilor oferite, ele devin cartea de vizită a unei afaceri. În plus, cu echipamentele și instrumentele de curățenie adecvate (perii, cărucioare, dispensere sau dozator sapun lichid cu senzor) curățenia va fi mai eficientă și se va menține pe o perioada îndelungată.
Calitatea produselor de curățenie sunt esențiale pentru a asigura o experiență plăcută clienților. Pe lângă acest aspect, pe plan intern angajații vor avea condiții de siguranță alimentară avansată. Se va oferi un mediu curat iar calitatea muncii lor va crește văzând cu ochii.
Toate aceste produse și echipamente profesionale, care vor exista în cantitate mare fiind în domeniul HoReCa, vor fi depozitate în siguranță, respectând condițiile de păstrare și manipulate de către personalul calificat în domeniu.
Standardele de curățenie din HoReCa reprezintă alegerea firească într-un domeniu în care “doar curat” sau doar “igienizat” nu este suficient. Precizăm faptul că este absolut necesar a fi îndeplinite normele de curățenie și igienă, fără nicio excepție. Iar atâta timp cât încă se folosesc produse de uz general casnic în spațiile, nu se va atinge performanța și calitatea necesară.