Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sony confirma discutiile privind vanzarea diviziei de PC-uri Vaio

Sony confirma discutiile privind vanzarea diviziei de PC-uri Vaio


Sony a inrautatit estimarea privind rezultatele fianciare pentru anul fiscal in curs si a confirmat ca discuta cu fondul Japan Industrial Partners vanzarea diviziei de PC-uri Vaio, parte a unui plan mai amplu de restructurare care prevede si desfiintarea a 5.000 de locuri de munca.

Compania se asteapta la o pierdere de 110 miliarde de yeni (1,1 miliarde de dolari) pentru anul fiscal care se incheie in martie, dupa ce anterior anticipa profit de 30 de miliarde de yeni, potrivit Wall Street Journal.

Sony a confirmat joi informatiile aparute in presa internationala privind discutiile de vanzare a Vaio catre fondul de capital privat Japan Industrial Partners, adaugand ca spera sa incheie tranzactia pana la 1 iulie. Valoarea tranzactiei este estimata de presa nipona la circa 400 de milioane de dolari.

De asemenea, divizia de televizoare va fi separata de restul afacerilor, urmand sa fie operata ca subsidiara. Compania estimeaza pierderi de 25 de miliarde de yeni pentru intregul an din productia de televizoare.

Programul de restructurare prevede si desfiintarea a 5.000 de locuri de munca, 1.500 in Japonia si 3.500 in strainatate, pana in martie 2015.

Deciziile Sony evidentiaza dificultatile companiei de revigorare a operatiunilor de produse electronice, care cauzeaza pierderi. Gigantul nipon a devenit faimos si a parcurs decenii cu rezultate bune datorita unor produse inovatoare, precum Walkman sau televizorul Trinitron.

In ultimii ani, divizia de produse electronice fost pe pierdere, fortand Sony sa desfiinteze locuri de munca si sa inchida fabrici. Compania a vandut active considerate neesentiale si s-a orientat tot mai puternic catre domenii care inregistreaza cresteri puternice, precum dispozitive mobile, jocuri video si camere digitale.

Investitorii, nemultumiti de ritmul lent al recuperarii, au cerut masuri mai drastice, inclusiv vanzarea operatiunilor neprofitabile, concedieri si inchideri de fabrici.

Sony a inregistrat profit net de 27 de miliarde de yeni (266 milioane de dolari) in trimestrul incheiat in decembrie, de la o pierdere de 10,8 miliarde de yeni in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul a beneficiat de vanzarile solide ale consolei PlayStation 4 si de deprecierea monedei nipone, care a influentat pozitiv castigul inregistrat de operatiunile internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1461 ori