Skechers a mintit consumatorul cu televizorul. Amenda: 40 mil. dolari

Joi, 17 Mai 2012, ora 18:44
4115 citiri
Skechers a mintit consumatorul cu televizorul. Amenda: 40 mil. dolari

Producatorul de incaltaminte sport Skechers va plati 40 milioane de dolari, pentru ca reclama pentru "adidasii de slabit", care tonifica musculatura, este mincioasa.

Comisia Federala pentru Comert a anuntat ca Skechers USA a fost de acord sa plateasca peste 40 milioane de dolari, dauna pentru ca a mintit consumatorii ca adidasii Shape-ups i-ar face pe oameni sa piarda in greutate si ca acesta tonifica si consolideaza picioarele si muschii abdominali. Clientii nemultumiti au trimis cereri de despagubire.

"Adidasii minune"

Comisia a afirmat ca decontarea Skechers a fost parte dintr-o intelegere si a mai anuntat rezolvarea unei anchete multi-stat , care a fost condusa de birouri de avocatura din Ohio si Tennessee si a inclus avocati din 42 de state si din districtul Columbia.

Asa cum a fost prezentat in rapoartele anterioare ale Comisiei de Securitate, Skechers a fost de acord sa plateasca, pentru inceput, o taxa de cinci milioane de dolari pentru aceasta intelegere si inca cinci milioane de dolari pentru taxele de judecata. Actiunile Skechers au scazut cu 2,3%, ajungand la 17,85 dolari.

Skechers nu sunt primii care au mintit consumatorul si au avut de platit amenzi usturatoare. In 2011, producatorul de echipamente sportive Reebok International a platit o amenda de 25 milioane de dolari, pentru a scapa de acuzatiile privind afirmatiile nefondate despre pantofii sai "medicinali", Easy Tone si Run Tone.

Reebok a sustinut ca pantofii pentru tonifiere "intaresc musculatura mai mult decat cei obisnuiti". Comisia Federala pentru Comert din SUA a stabilit ca reclamele sunt false. Oficialii au declarat ca Reebok va plati despagubiri, "pentru a evita un proces de durata indelungata".

"Nu inseamna ca suntem de acord cu acuzatiile FTC", au precizat reprezentantii gigantului. Potrivit FTC, Reebok a inceput sa lanseze aceste afirmatii publicitare la inceputul anului 2009 si a furnizat statistici elocvente despre beneficiile pantofilor sai.

"FTC doreste ca publicitarii sa inteleaga importanta responsabilitatii de care trebuie sa dea dovada si sa se asigure ca afirmatiile privind beneficiile echipamentelor de intretinere corporala sunt sustinute de date stiintifice", a declarat David Vladeck, director al biroului FTC de protectie a consumatorului.

Plimbarea care-ti intareste musculatura cu 11%.

Comisia a declarat ca intr-una din reclame, Reebok pretinde ca o plimbare cu pantofii Easy Tone va intari musculatura cu pana la 11%. Sentinta pronuntata de autoritatile americane survine la trei luni de la interzicerea unei reclame Reebok in Marea Britanie, in care apare celebrul pilot de Formula 1 Lewis Hamilton.

ASA (Advertising Standards Authority) a interzis reclama in care Reebok sustine ca adidasii ZigTech Apparel ajuta la relaxarea vaselor de sange si imbunatatesc nivelul de oxigen cu pana la 7%.

Autoritatea a stabilit ca Reebok nu a furnizat dovezi solide in privinta beneficiilor medicale oferite de ZigTech Apparel si a criticat folosirea imaginii pilotului Lewis Hamilton. Oficialii Reebok au declarat ca nu sunt de acord cu concluziile ASA, dar se conformeaza deciziilor acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#incaltaminte sport, #reclame mincinoase, #reclame subliminale, #echipamente sportive , #Stiri Companii