Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIVECO a obtinut un contract prin care asigura servicii IT pentru Comisia Europeana. Valoarea este tinuta secret

SIVECO a obtinut un contract prin care asigura servicii IT pentru Comisia Europeana. Valoarea este tinuta secret


SIVECO va continua sa furnizeze, in perioada 2013 - 2017, servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene, CORDIS.

CORDIS este portalul cercetarii europene, cu peste 34 de milioane de pagini accesate si peste patru milioane de documente descarcate anual. Principala a acestuia misiune este de a facilita participarea la activitatile de cercetare, in special in cadrul Programelor Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative finantate de Uniunea Europeana.

De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accent pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana si promovarea cunostintelor dobandite, stimuland performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitand recunoasterea publica a noilor tehnologii.

SIVECO Romania a semnat un nou contract cadru pentru dezvoltarea de software si mentenanta CORDIS, dupa castigarea licitatiei organizate in 2013 de Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene.

CORDIS, in Top 10 din punct de vedere al traficului

Portalul este plasat in primele zece website-uri ale Uniunii Europene, din punct de vedere al traficului, cu peste 6,4 milioane de vizite in 2012, cand a oferit un grad total de disponibilitate de 99,71%.

Expertiza si serviciile software furnizate de SIVECO vizeaza dezvoltarea permanenta a aplicatiilor de baza ale portalului CORDIS, cu scopul de a oferi utilizatorilor sai o experienta in permanenta imbunatatita in termeni de navigare si timp necesar pentru identificarea informatiilor necesare, dar si pentru a le facilita acestora schimbul de experienta prin intermediul instrumentelor interactive de comunicare.

Toate aceste functionalitati fac din portalul CORDIS un serviciu de informare dinamic si interactiv, care are rolul de a disemina rezultatele proiectelor finantate din fonduri europene in domeniul cercetarii, facilitand accesul la toate informatiile si publicatiile relevante.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1586 ori