Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Site-ul pentru IMM Invest s-ar fi blocat dupa ce au fost primite 397.000 de accesari pe minut. Va fi transferat catre STS

Site-ul pentru IMM Invest s-ar fi blocat dupa ce au fost primite 397.000 de accesari pe minut. Va fi transferat catre STS

Aplicatia Imminvest.ro a fost blocata exact la momentul deschiderii dupa ce au fost primite 397.000 de accesari pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni, a declarat, vineri, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

"Astazi trebuia lansata aplicatia www.imminvest.ro. Din pacate aplicatia a fost blocata exact la momentul deschiderii. La ora 5:30 si pana la ora 8:30 au fost 2.785 de accesari.

Deci pe site se incerca, sa facea o refresh-uire. Portalul s-a deschis la ora 10:00, iar numarul de solicitari a fost de 397.000 de accesari pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. In Romania dupa cum bine stiti sunt 475.000 de IMM-uri", a spus Dumitru Nancu.

Abia lansat, site-ul pentru IMM Invest a fost atacat. Citu: Cat nu functioneaza, nu se inregistreaza nimeni in program!

El a mentionat ca acest volum de trafic a blocat atat site-ul www.imminvest.ro cat si site-ul fngcimm.ro.

"La ora 10:00 a cazut site-ul si nicio firma, niciun IMM nu s-a inregistrat, ca sa nu mai existe discutii ca au fost inregistrati. Deci nicio intreprindere mica si mijlocie nu a fost inregistrata in baza de date.

Aplicatia a fost testata timp de doua saptamani de catre salariatii FNGCIMM, care au creat peste 1.700 de conturi, iar in intervalul 10:00 - 12:00 fiecare salariat a introdus minim doua cereri. Ea a functionat in parametrii normali. De asemenea, am efectuat teste de incercare in conditiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori intr-un interval de doua ore. De asemenea, aplicatia a mers", a afirmat Nancu.

Potrivit sursei citate, salariatii institutiei impreuna cu cei ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Centrului National Cyberint al Serviciului Roman de Informatii incearca sa identifice cauzele care au dus la aceasta situatie, iar ulterior aplicatia va fi transferata si gestionata de catre STS.

"Aceasta aplicatie este un registru unic electronic. Practic, cum a venit si comunicarea Comisiei Europene, orice schema de ajutor de stat trebuie sa aiba un site si un registru. Deci in acest registru intreprinzatorul isi crea un cont si depunea o copie dupa buletin, copie dupa certificatul de inregistrare si acea declaratie ca este intreprindere mica si mijlocie, dupa cum bine stiti pana in 249 de angajati.

Dupa care el, practic, primeste un numar de inregistrare si aplicatia transmite aceste date bancilor partenere. Avem in acest program 22 de banci par ...citeste mai departe despre "Site-ul pentru IMM Invest s-ar fi blocat dupa ce au fost primite 397.000 de accesari pe minut. Va fi transferat catre STS" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 880 ori
Citeste mai multe despresite IMM Invest blocat