Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemul de plati cu cardul din Romania, mai sigur decat cel din SUA. Ce masuri iau americanii

Sistemul de plati cu cardul din Romania, mai sigur decat cel din SUA. Ce masuri iau americanii


O serie de atacuri majore asupra unor retaileri americani, in ajunul sarbatorilor de iarna, a determinat intregul sector sa investeasca in noi tehnologii pentru sistemele de plati cu cardul, astfel incat sa ajunga din urma tari ca Romania, unde sistemul "chip&PIN" s-a demonstrat mai sigur.

In SUA, cardurile bancare cu banda magnietica, ce nu presupun introducerea manuala a codului PIN, sunt inca folosite la scara larga, iar vulnerabilitatuile acestora au permis atacatorilor informatici sa fure milioane de date de pe ale de la clientii Target si Neiman Marcus, conform FoxNews .

Retailerii au inceput sa inlocuiasca aceste carduri cu cele cu chip si cu cod numeric de identificare (PIN), care sunt mai sigure.

Aceasta tehnologie este deja folosita in Kenya, Marea Britanie, Romania si in majoritatea tarilor, a spus Mallory Duncan, consilier general la National Retail Federation. "In majoritatea tarilor, dezvoltate sau in curs de dezvoltare, deja este folosita aceasta tehnologie. Este mult mai sigura decat cea cu carduri magnetice si semnatura sau PIN", a spus Duncan.

Fraudele au determinat companiile sa investeasca in securitate

Procesul de implementare al acestei noi tehnologii ar dura mult in SUA, intr-o piata de multe miliarde de dolari, ceea de descurajeaza companiile. Insa recentele incidente au stimulat investitiile.

"Numarul de fraude creste prea repede pentru a nu a face progres. Bancile vor face ceea ce trebuie. Riscurile sunt in crestrere. Cu totii trebuie sa ne adaptam", a spus Duncan.

Hackerii au atacat 25 de terminale ale retailerului Target si au inslatat malware si au "spart" si cardurile folosite la Neiman Marcus, au anuntat cele doua companii.

O metoda de a opri aceste atacuri este tehnologia "chip si PIN", conform lui Dan Kaminsky, fondatorul White Ops, companie care foloseste metode de hacking pentru a reduce numarul de fraude online.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1594 ori